Fotbal Petre Grigoraş ştie soluţia renaşterii fotbalului românesc

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Petre Grigoraş, fost antrenor la Oţelul Galaţi, CFR Cluj şi Farul Constanţa, printre altele, a propus o soluţie pentru renaşterea fotbalului românesc şi, implicit, a echipei naţionale. 



Poreclit cândva "Grigoraş, cel mai tare din oraş", tehnicianul spune că fotbalul românesc are nevoie de academii puternice, pentru ca tinerii fotbalişti să crească în condiţii bune. 

“Cred că ar trebui ca în fiecare județ sau la fiecare echipă de SuperLiga să fie academii puternice, dar care să aibă și infrastructură. Și poate peste 5-10 ani vom avea și noi rezultatele scontate. Mi-e greu să cred că lucrul acesta se va întâmpla în următorii 2-3 ani.

Nivelul este unul scăzut. Din punct de vedere al calității jocului, sunt jucători cu calitate îndoielnică, muți străini care nu se ridică la nivelul așteptărilor conducătorilor și suporterilor. FCSB a defilat anul acesta. Mă aștept să văd din nou un CFR puternic, aștept acum un Rapid puternic, așteptăm poate investiții mari la Dinamo și poate atunci campionatul va fi mai echilibrat în zona de vârf.”, a spus Petre Grigoraș, la emisiunea “Execuții matinale”.

De ce nu se mai vorbeşte de transferurile românilor în străinătate 

 

Dacă acum câţiva ani fiecare fereastră de transferuri reprezenta o oportunitate pentru fotbaliştii români să plece în alte campionate din Europa, acum lucrurile s-au schimbat. Discuţiile de transfer, când există, sunt mai mult concentrate pe zona Golfului, în timp ce în vest fotbaliştii români ajung rar sau în ligi inferioare. 

“Pe undeva este normal. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât, în ultimii ani, jucătorii care au mers în străinătate nu prea au jucat sau n-au rupt gura târgului, vă dați seama că se creează o reținere. ‘A, cine? Jucător român? Se adaptează foarte greu’.

Uitați-vă cât i-a luat lui Dennis Man să își facă o imagine bună, după 2-3 ani la Parma. După primul an, era o dezamăgire. Acum, imaginea fotbaliștilor români este una precară. Sunt mari semne de întrebare. Și cred că acest lucru va continua încă ceva timp, până când 2-3 jucători de-ai noștri vor face o figură frumoasă. Și atunci se va vorbi altfel despre jucătorul român, așa cum a fost acum 20-30 de ani.”, a mai adăugat Grigoraș.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?