Superliga Romaniei "Playout-ul a distrus Dinamo". Alb-roşii au pierdut puncte cruciale şi tremură pentru salvarea de la retrogradare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dinamo Bucureşti nu reuşeşte să se regăsească şi se zbate pentru evitarea retrogradării. A pierdut puncte importante în playout cu goluri încasate în prelungiri, iar acum este pe penultima poziţie a clasamentului. 



Jurnalistul Cristi Coste a dezvăluit, la Fanatik Superliga, "culisele" dezastrului de la Dinamo. Elevii lui Kopic vin după înfrângeri cu Oţelul şi FC Botoşani şi egaluri cu Poli Iaşi, FC U 1948 Craiova şi FC Voluntari, iar şansele salvării de la retrogradare scad dramatic. Dinamo mai are de jucat cu Universitatea Cluj, echipă care luptă pentru locul de baraj la cupele europene în playout, dar şi cu UTA Arad, care îşi propune să câştige playout-ul chiar dacă nu are drept de joc în cupele europene. 

"Vreau să vă spun câteva chestiuni ca să îi lămurim pe destui suporteri dinamovişti care nu înţeleg de ce s-a ajuns aici. În primul rând, eu cred că cei care conduc Dinamo, Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu, nu au reuşit sau nu şi-au dorit să aducă lângă ei şi oameni care se pricep, oameni care ştiu şi simt ce înseamnă Dinamo, care au trăit şi au făcut performanţă la Dinamo. În iarnă am fost în cantonament în Antalya, am urmărit ce făcea Kopic, am urmărit zbaterile lui Nicolescu de a aduce jucători la Dinamo. Velkovski a fost primul care a ajuns în cantonament, şi a fost convins pentru că i s-a prezentat un proiect, o listă de transferuri făcută de Kopic şi Nicolescu, cu numele pe care le găsim acum la Dinamo. Cu Gnahore, cu Milanov, cu Selmani. 

Când Dinamo şi Andrei Nicolescu s-au apucat de transferuri, fiecare jucător a fost convins ştiind că vor veni şi ceilalţi. Asta a fost strategia celor de la Dinamo. Toţi jucătorii au fost aduşi cu acceptul lui Zeljko Kopic şi toţi jucătorii ştiau unii de alţii că vor veni. Aşa au fost convinşi. 

Începutul acestei strategii, o lună, o lună şi jumătate, până la finalul sezonului regulat, a demonstrat că oamenii aveau dreptate. Victorii acasă cu Oţelul, UTA, Hermanstadt. S-a ajuns în punctul în care se vorbea la Dinamo de salvarea directă de la retrogradare. Dar a început playout-ul, care este alt campionat, în care fiecare meci contează, se joacă pe trei puncte. Şi în fiecare meci tremură piciorul, pentru că de un gol poate depinde rămânerea sau retrogradarea. A început prost playout-ul şi s-a dus din înfrângere în înfrângere. 

Au mai fost nişte mici pâlpâieli pe ici pe colo. Dar presiunea şi teama de retrogradare s-au văzut în teren. Nu este posibil, observând din exterior, ca în 4 din ultimele 5 meciuri ale lui Dinamo, să iei gol în minutele de final. Pierzi două puncte cu Petrolul acasă, pierzi punct la Oţelul, pierzi puncte la FC U Craiova. Sunt cinci puncte deja. Apoi au pierdut la Botoşani punct în minutul 91. Sunt şase puncte. Cu aceste 5-6 puncte, Dinamo îşi făcea calcule că mai trebuie o victorie şi era salvată direct. 

Playout-ul a distrus Dinamo, cu acelaşi antrenor care în finalul sezonului regulat adusese speranţa fanilor că se poate salva direct", a declarat Cristi Coste la Fanatik Superliga. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel