Grand Slam Ploaie și în a treia zi de Roland Garros. Meciul Soranei Cîrstea, în așteptare

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Al doilea turneu major al anului a debutat cu numeroase probleme din punct de vedere meteorologic, ploaia fiind prezentă constant în capitala Franței.



Cîrstea așteaptă să intre pe teren, la Roland Garros

Tenismena română Sorana Cîrstea este programată să ia startul la Roland Garros, ediția 2024, doar că meciurile care trebuiau să aibă loc în cursul zilei de marți au fost amânate din cauza vremii nefavorabile. Turneu major de zgură a debutat duminică, 26 mai, toate cele trei zile fiind acompaniate de ploaie, ceea ce a îngreunat sarcina organizatorilor, dar și a jucătorilor, care au trebuit să evolueze până târziu în noapte.

Printre tenismenii care trebuiau să joace astăzi se regăsește și Sorana Cîrstea (30 WTA), care o întâlnește, în primul tur, pe rusoaica Anna Blinkova (55 WTA). Meciul celor două trebuia să înceapă la ora 12:00 (ora României). Cele două s-au întâlnit doar o dată în circuit, în urmă cu patru ani, în cadrul unui turneu ITF din Dubai, când românca reușea să câștige în minimum de seturi, scor 6-2 6-1.

Begu și Bogdan s-au calificat în al doilea tur

Irina Begu (127 WTA) a trecut rapid de adversara sa cu mult mai tânără din Argentina, Julia Riera (115 WTA). Sud-americanca în vârstă de 21 de ani nu a putut să îi facă față româncei, cedând după o oră și 10 minute, scor 2-6 2-6, în partida de luni seară.

Următoarea adversară a Irinei va fi o altă tânără jucătoare, Linda Noskova (29 WTA), singura înfruntare dintre cele două înregistrându-se anul trecut, la Indian Wells. Ceahoaica s-a impus atunci, în două seturi, scor 7-6(7) 6-1.

De asemenea, și românca Ana Bogdan (64 WTA) a reușit să obțină victoria în seara de luni, după ce a învins-o pe reprezentanta Franței,  Elsa Jacquemot (149 WTA), după puțin peste o oră de joc. Bogdan a reușit să câștige prima manșă cu scorul de 6-1, ca mai apoi franțuzoaica să piardă următorele trei game-uri la rând în cel de-al doilea set.

Românca născută la Sinaia a fost mai apoi egalată de Jacquemot, la 3-3, ca Ana să preia conducerea și să încheie meciul la 6-3, în a doua manșă. Următoarea adversară a lui Bogdan va fi Anastasia Pavlyuchenkova (22 WTA). Acestea s-au mai întâlnit de trei ori în circuit, toate întâlnirile fiind câștigate de rusoaică.

În același timp, Bogdan și Jaqueline Cristian evoluează și în meciul de dublu, pe când Irina Begu joacă alături de Nadia Podoroska (59 WTA).

Jaqueline Cristian (69 WTA) nu a reușit să producă surpriza duminică, 26 mai, în prima rundă de la al doilea turneu major al anului. Aceasta s-a înclinat în fața letonei Jelena Ostapenko (11 WTA), scor 6-4 7-5.

În ziua de marți, doar patru meciuri au avut loc, două pe tabloul feminin și două pe cel masculin, doar două arene din complexul Stade Roland Garros având acoperiș retractabil, ceea ce face ca partidele să se poată desfășura în condiții optime (arenele „Philippe-Chatrier” și „Suzanne-Lenglen”).

Încheiere de carieră pentru Alizé Cornet

Francezii din tribunele arenei „Philippe-Chatrier” au fost martorii ultimului meci jucat de către veterana Alizé Cornet (106 WTA). Franțuzoaica anunțase că turneul de la Roland Garros va fi ultima competiție la care va participa anul acesta, înainte de a se retrage oficial din tenisul profesionist.

Jucătoarea de 34 de ani a fost învinsă de mai tânăra sa adversară din China, Qinwen Zheng (8 WTA), după o oră și 24 de minute, scor 6-2 6-1. După meci, organizatorii au programat un moment special pentru jucătoarea născută la Nisa, oferindu-i un trofeu identic cu cel al austriacului Dominic Thiem, care și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?