Superliga Romaniei Plusurile şi minusurile lui Cristiano Bergodi, italianul care nu ştie să câştige italieneşte

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Rapid a spulberat-o pe FCSB. Rapid reaprinde lupta la titlu. FCSB, făcută şah mat de Rapid. Italianul Bergodi predă o lecţie de fotbal. Sunt câteva dintre titlurile pe care le-am văzut pe 9 martie, la doar câteva minute după ce Rapid a câştigat meciul cu FCSB, din ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1. 



De atunci, Rapid a pierdut toate meciurile (1-2 cu Farul, 1-2 cu Universitatea Craiova şi 1-4 cu CFR Cluj), şi a picat de pe locul 2 pe locul 4, la 13 puncte în spatele roş-albaştrilor. FCSB, în schimb, a învins Sepsi, Farul şi Universitatea Craiova, şi s-a distanţat în fruntea clasamentului, iar titlul pare deja adjudecat. 

Am văzut, la Rapid - Farul, o echipă descumpănită a giuleştenilor. Asta deşi meciul avea loc la doar 6 zile după marea victorie cu FCSB. S-a pus înfrângerea pe seama boicotului galeriei, care nu a încurajat echipa, pe atmosfera creată de descinderile poliţiştilor la casele unor fani, pe arestarea liderului de galerie. 

A venit meciul cu Universitatea Craiova. Dan Şucu, patronul giuleştenilor, s-a dus în galerie, iar sorţii păreau să le zâmbească rapidiştilor. Au înscris, au avut om în minus şi... s-a rupt totul. Mitriţă şi Baiaram au întors meciul, Rapid a pierdut din nou. 

În final, s-a umplut Giuleştiul pentru derby-ul feroviar, cu CFR Cluj. Clujenii abia pierduseră în Cupă, scor 4-0, cu Corvinul Hunedoara, erau fără antrenor principal după ce Adrian Mutu a demisionat, şi păreau victimă sigură. Doar că la pauză tabela arăta 0-4. 

Toate aceste trei meciuri au avut în comun un singur lucru: lipsa de reacţie a italianului Bergodi. 

Pe vremuri, antrenorii italieni erau cunoscuţi pentru modul în care organizează defensivele, astfel că victoriile cu 1-0 au devenit cunoscute în întreaga lume drept rezultate italieneşti. Atât de bună era apărarea acelor echipe, atât de letal era jocul pe contraatac. Cristiano Bergodi, însă, un fundaş cu cifre importante în Serie A, pare că nu se împacă cu acest scor. La meciul dintre Rapid şi Farul, din Giuleşti, constănţenii au dominat jocul, iar Louis Munteanu a marcat de două ori, după două faze excelente. 

La meciul cu Universitatea Craiova, Rapid a condus cu 1-0 şi a avut om în plus, dar italianul Bergodi nu a reuşit să închidă meciul. 

Iar la meciul cu CFR Cluj, acelaşi antrenor italian nu a schimbat nimic până la pauză, deşi echipa sa încasase 4 goluri în prima repriză. 

Minusurile lui Bergodi par, aşadar, să iasă în evidenţă. După câteva partide în care Robert Bădescu a jucat excelent în banda stângă, Bergodi l-a reintrodus în teren pe Andrei Borza, care a fost de multe ori depăşit cu uşurinţă. La mijloc, acelaşi Cristiano Bergodi nu pare să găsească soluţia salvatoare şi îi roteşte constant pe Alexandru Albu, Damjan Djokovic, Jakub Hromada şi Răzvan Oaidă. Iar în atac, cu excepţia lui Rrahmani, care a marcat mult în acest sezon, nu se găseşte o formulă care să creeze pericol. 

Pe partea de plusuri, însă, e mai greu de observat ceva. Poate doar discursul unui antrenor care nu îşi atacă jucătorii. În Liga 1, însă, asta nu pare a fi suficient...

Dacă şi când Dan Şucu va decide să îl schimbe pe Cristiano Bergodi... rămâne de văzut!

*acest articol reprezintă o opinie

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel