Superliga Romaniei Poli Iaşi îi cere ajutorul lui Dorinel Munteanu, ca să se salveze de la retrogradare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Poli Iaşi înfruntă Petrolul Ploieşti în ultima etapă a playout-ului şi are nevoie de 1 punct pentru a-şi asigura prezenţa la baraj. Poli Iaşi se poate salva şi direct, dar pentru asta trebuie să învingă Petrolul şi să spere că FC Voluntari şi FC Botoşani nu reuşesc să câştige în ultima etapă. 



FC Botoşani joacă la Galaţi, contra celor de la Oţelul. Gălăţenii nu mai pot câştiga playout-ul, fiind la 4 puncte în spatele celor de la UTA Arad, iar la 3 zile după meciul cu echipa lui Bogdan Andone au finala Cupei României, la Sibiu, contra celor de la Corvinul Hunedoara. 

Asta a dus la speculaţii conform cărora Dorinel Munteanu nu va alinia la start cea mai bună echipă, pentru a avea jucătorii odihniţi la meciul contra celor de la Corvinul Hunedoara. 

Cornel Şfaiţer, preşedintele celor de la Poli Iaşi, speră însă ca Oţelul să trateze serios meciul cu FC Botoşani şi să întoarcă, astfel, favoarea ieşenilor. Şfaiţer a amintit că la finalul sezonului trecut de Liga 2, ieşenii, deşi promovaţi, au învins Dinamo şi au asigurat astfel promovarea celor de la Oţelul în Liga 1. 

"Important este să ne facem noi treaba în ultima etapă, apoi ne vom uita și la celelalte rezultate. Va fi destul de greu să ne salvăm direct, dar nu imposibil. Clujul cu siguranță va juca la Voluntari, pentru că au un obiectiv și încă mai speră, iar Oțelul nu cred că își va permite să trateze acest joc cu ușurință, e greu să abordezi finala Cupei României după două înfrângeri consecutive. Dorinel Munteanu e un antrenor ambițios și sunt sigur că va face o echipă care să creeze probleme Botoșaniului. Noi anul trecut am jucat pe teren cu Dinamo, am tratat corect competiția și sper ca Oțelul să ne întoarcă serviciul acum. Gălățenii au tratat de fiecare dată jocurile de acasă cu determinare și nu cred că Dorinel Munteanu își permite să piardă două jocuri la rând”, a declarat Cornel Șfaițer pentru ProSport.

În urmă cu două săptămâni, Dorinel Munteanu dădea asigurări că Oţelul va avea cei mai buni jucători pe teren cu FC Botoşani. 

"Sunt foarte multe speculaţii. Am făcut şi eu apel la oamenii competenţi, instituţiile competente care programează jocurile. Am primit un răspuns negativ, nu se poate schimba absolut nimic. Nu s-a ţinut cont nici de faptul că ne deplasăm la Sibiu. Dar vom juca normal. Nu voi băga juniorii, cum s-a vehiculat în presă. Voi face o echipă cu jucători care au mai evoluat. Este posibil să odihnesc unul, doi, trei jucători, dar respect competiţia. Vom avea un meci foarte greu cu Botoşani atunci. 

E treaba lor dacă nu mă respectă. Eu am încredere în echipă şi chiar speram să avem puţină îngăduinţă. Am fost angrenaţi în această competiţie a Cupei României şi am avut un program infernal. Eu am acceptat să fie jocul cu UTA Arad intermediar, pentru că am fi putut să îl mutăm în altă zi. Dar dacă aşa s-a decis, aşa vom juca", a mai declarat Dorinel Munteanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?