Echipa nationala Pompiliu Popescu, concluzii dure despre accidentarea lui Moruțan. „Puțini au mai revenit în fotbal!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul medic al naționalei României a făcut un anunț uimitor despre posibilitatea internaționalului Moruțan de a nu-și mai reveni la nivelul dinaintea accidentării suferite marți, la tendonul ahilean.Pompiliu Popescu: „E foarte gravă accidentarea!”

Pompiliu Popescu a discutat despre accidentarea lui Olimpiu Moruțan, afirmând că puțini fotbaliști revin la nivelul pe care îl aveau inițial. Medicul a oferit, printre explicațiile medicale, exemplul jucătorului Mihai Roman, care a revenit la un nivel bun, după o accidentare asemănătoare.

Olimpiu Moruțan s-a accidentat în timpul partidei de marți dintre Ankaragucu și Beșiktaș, în minutul 83, fiind înlocuit. Românul va rata competiția din vară, EURO 2024, recuperarea în urma acestei accidentări fiind de cel puțin șase luni.

Moruțan se alătură colegului său de națională, George Pușcaș, care s-a accidentat la mână și a fost, totodată, supus unei intervenții chirurgicale. Astfel, în urma investigațiilor medicale din ziua de miercuri, s-a confirmat cel mai grav scenariu luat în calcul în ceea ce privește starea lui Olimpiu, cea a rupturii de tendon.

Puțini au mai revenit în fotbal la un nivel bun după o astfel de accidentare. A reușit să își revină Mihai Roman, care a avut tendonul ahilean rupt, când juca la Toulouse. E foarte gravă accidentarea și e foarte complicată.

Tendonul suportă o sarcină foarte mare la sprint, la frânare. După ce a fost rupt o dată, există riscul să fie rupt din nou. Sau mai poți juca fotbal profesionist, dar la păcăleală, la alibi”, a declarat Pompiliu Popescu, potrivit Fanatik.

Edi Iordănescu, alături de Moruțan, în clipele nefaste

Edi Iordănescu i-a transmis internaționalului Olimpiu Moruțan un mesaj de susținere, după accidentarea gravă pe care a suferit-o în meciul de marți seară. 

„Toți alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu și mai trist fără tine, dar vom lupta și pentru tine!!

Suntem convinși, fiecare, că vei reveni mai puternic!! Familia Echipei Naționale te așteaptă înapoi!!”, a scris Iordănescu, miercuri, pe contul său de Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel