Fotbal Pregătiri intense la frontiere pentru EURO 2024: Germania anunță o serie de controale

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Guvernul Germaniei anunță efectuarea de controale la toate frontierele sale cu două săptămâni înainte de începutul competiției de fotbal EURO 2024. De asemenea, oficialii germani intenționează să realizeze controale și după încheierea turneului final, ca urmare a recomandării Poliției Federale pentru evitarea intrării pe teritoriul său a persoanelor violente sau suspecte de terorism, informează EFE.



Guvernul Germaniei intenționează să efectueze controale la toate frontierele sale cu două săptămâni înainte de lovitura de începere a EURO 2024 de fotbal, dar și timp de o săptămână după încheierea turneului final, ca urmare a recomandării Poliției Federale pentru evitarea intrării pe teritoriul său a persoanelor violente sau suspecte de terorism, informează EFE.

Ministrul de Interne german, Nancy Faeser, a declarat pentru revista Der Spiegel: „Examinăm posibilitatea introducerii controalelor temporare la frontiere europene în timpul turneului pentru a evita intrarea în țară a persoanelor care ar putea recurge la violență”.

Preocupare privind echipele Ucrainei și a Israelului 

Potrivit publicației, există o preocupare specială pentru o posibilă amenințare teroristă ce ar putea crește, în condițiile în care echipele reprezentative ale Ucrainei sau Israelului se califică la EURO 2024, competiție ce va avea loc în această vară, între 14 iunie și 14 iulie.

Conform unui raport al forțelor de securitate, ținând cont de situația geopolitică, există, totodată, temeri pentru potențiale atacuri informatice ale hackerilor pro-ruși care ar putea afecta aeroporturile sau instituțiile publice.

Mai mult decât atât, există un avertisment privind atacuri ale infrastructurii informatice din cadrul competiției, precum și riscul ca sistemul de acces pe stadioane să colapseze, ceea ce ar putea produce haos și aglomerație la intrările pe stadioane, au mai precizat autoritățile germane, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?