Superliga Romaniei Premieră în istoria FC Botoşani. Nu s-a întâmplat niciodată de la promovarea în Liga 1, spune Valeriu Iftime

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC Botoşani s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu CS Mioveni (câştigând ambele manşe cu 1-0). Valeriu Iftime, finanţatorul echipei, spune că s-a înregistrat un record istoric pentru FC Botoşani în ultimele meciuri. 



În iarnă, FC Botoşani era dată ca retrogradată în Liga 2. Moldovenii erau pe ultimul loc în campionat şi aveau o singură victorie, obţinută la finalul lunii decembrie, cu Oţelul Galaţi. 

Bogdan Andone a preluat echipa şi a reuşit să o resusciteze, iar în final a fost la un pas de salvarea directă. Eşecul cu Oţelul Galaţi din ultima etapă din playout i-a trimis, însă, pe botoşăneni la baraj, acolo unde au reuşit să se impună în faţa lui CS Mioveni, din Liga 2, cu un dublu 1-0. 

Valeriu Iftime spune că a fost înregistrată şi o premieră la FC Botoşani. 

"E foarte complicat pentru un oraş de provincie, cum e la Botoşani, să pui atâţia bani, 3 milioane de euro pe an. Dar nu vă povestesc câţi oameni m-au rugat să nu las echipa. Sunt suporteri, femei, tineri, bătrâni, etc. Şi aici văd dragostea faţă de fotbal. Ultimele 3 meciuri de acasă, cu CS Mioveni, cu FC Voluntari şi cu Dinamo s-au jucat pentru prima dată cu casa închisă la FC Botoşani. A fost pur şi simplu stadionul arhiplin. Ceea ce dă dovadă că Botoşaniul are nevoie de fotbal. Dar e nevoie de condiţii, adică stadion adevărat, facilităţi de pregătire. Şi aici trebuie să intervină fondurile publice. Eu îmi asum partea de salarii, dar partea de infrastructură, de academie... Cine nu vrea să crească nişte copii şi să îi promoveze? Dar e greu. Te costă 500.000 - 600.000 euro pe an o academie. E enorm. Aşa că de banii ăştia mai bine iei 2-3 jucători străini şi cârpeşti", a declarat Valeriu Iftime la Prosport Live. 

Iftime încearcă să îl convingă pe Bogdan Andone să rămână la Botoşani 

"Am avut o primă discuție cu Bogdan Andone și am stabilit clar un lucru cu el. Mi-a spus că el și-ar dori să continue la noi, dar dorește să clarificăm mai bine unele lucruri ca să poată semna prelungirea de contract.

Vrea să reglăm unele chestii legate de organizare, mai bine spus de bucătăria noastră internă, iar eu sunt gata să fac cum spune el. Are dreptate și am stabilit să ne vedem miercuri și să punem pe hârtie tot ceea ce el dorește. Să știți că nu mi-a cerut să îi rezolv problema salariului, deci nu a pus banii înainte de toate. Sunt de rezolvat doar niște lucruri organizatorice. Însă, el mi-a spus că a avut și unele discuții cu Dani Coman în legătură cu ceva pentru el de la FC Argeș, iar eu știam că Dani Coman îl dorește acolo, deoarece ei doi se știu de pe timpul în care amândoi lucrau la Astra.

Dar, nu cred că vom intra într-o competiție cu FC Argeș, deoarece totuși FC Botoșani e o echipă de prima ligă, nu? Mi-a mai transmis că are niște tatonări și de prin Cipru. Însă, vă mai spun încă o dată că eu sunt aproape sigur că Bogdan o să continue la FC Botoșani. Dar, totuși, vreau să realizez cât mai repede prelungirea de contract cu Bogdan Andone, deoarece avem de stabilit componența lotului și tot ceea ce înseamnă programul de pregătire pentru noul sezon.

Eu în iarnă am adus niște jucători la Botoșani, iar aceștia au semnat cu noi contracte pe șase luni, cu drept de prelungire din partea clubului. Iar eu vreau să îl întreb pe Bogdan pe care dintre ei îi mai oprim la Botoșani, că băieții trebuie anunțați și ei. Mă întrebi de Dican, Florescu și Mailat? Ei mai au contracte cu FC Botoșani, dar le-am spus clar că pentru o ofertă bună sunt gata să le dau drumul. Dacă au vreo ofertă, atunci să vină și să mi-o prezinte, iar eu sunt dispus să o analizez foarte bine”, a spus Iftime, citat de Ştiri Botoşani.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?