Stiri Premierul Marcel Ciolacu susţine organizarea Europeanului de Handbal în 2026 în România

Data publicării:
Guvernul României
Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit la şedinţa de Guvern de vineri, 20 octombrie, despre intenţia României de a găzdui Campionatul European de Handbal din 2026. 



"Mă bucur că România îşi propune proiecte mari și în domeniul sportului. Este vorba de intenția de a organiza ediția din 2026 a Campionatului European de Handbal Feminin la Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea. Susţin total această propunere. Sportul românesc are nevoie de competiţii majore, desfăşurate la noi în ţară, fiindcă asemenea momente atrag în mod natural copiii către sport", a declarat Marcel Ciolacu.

Ce proiect a înaintat Federaţia Română de Handbal la Guvern 

FRH a înaintat guvernului un proiect care conţine în detaliu ce se va întâmpla la Euro2026, dacă va fi organizat în România. Iată câteva detalii. 

1. Televizarea tuturor jocurilor echipei naționale, precum și vânzarea drepturilor de televizare pentru cel puțin alte cinci națiuni participante.

2. Sunt implicate peste 20 de hoteluri și restaurante, peste 850 de participanți (sportivi, antrenori, arbitri, jurnaliști, etc), în jur de 1.000 de voluntari și peste 50.000 de spectatori.

3. Concept cuprinzător de divertisment pentru fani, inclusiv fan zone, vizionare publică și implicarea partenerilor la eveniment, toate generatoare de bani pentru comunitățile unde se desfășoară evenimentul.

Euro 2024, cea din Ungaria, va fi prima cu 24 de națiuni la start. Norvegia (campioana en-titre), Elveția, Austria și Ungaria (gazde) sunt calificate direct, scrie Prosport.

în faza preliminară România e în grupă cu Croația, Grecia și Bosnia.

Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel