Canotaj Premiile World Rowing. Locul pe care s-a clasat echipajul de 8+1 al României la canotaj

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Canotaj
Facebook Federaţia Română de Canotaj

Echipajul de 8+1 al României la canotaj nu a câştigat premiul World Rowing. 



Britanicele Imogen Grant şi Emily Craig, componente ale bărcii de dublu vâsle, categorie uşoară, au fost desemnate câştigătoare ale premiului pentru cel mai bun echipaj feminin al anului, pentru care a concurat şi barca de 8+1 a României, luni seara, la gala World Rowing.

România a câştigat aurul anul acesta la Campionatele Mondiale de la Belgrad, în proba de 8+1 feminin, proba regină a canotajului. Echipajul compus din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu a făcut o cursă cu un finiş extraordinar, cu un timp de 06 min 01 sec 28/100, devansând echipajele din Statele Unite şi Australia.

Emily Craig şi Imogen Grant şi-au apărat la Mondiale titlul cucerit la ediţia din 2022, stabilind şi un nou record mondial, la Cupa Mondială II.

La această categorie a mai fost nominalizată şi olandeza Karolien Florijn (simplu feminin).

Germanul Oliver Zeidler (simplu masculin) a câştigat trofeul de cel mai bun echipaj masculin al anului, iar Francesco Fossi (Olanda) a fost desemnat cel mai bun antrenor.

Medalia Thomas Keller, cea mai înaltă distincţie din canotaj, a fost acordată americancei Caryn Davies, în semn de recunoaştere a unei cariere excepţionale în acest sport, un exemplu de sportivitate şi un nume de legendă. Premiu poartă numele fostului preşedinte al FISA (actuala World Rowing).

Caryn Davies a cucerit trei medalii olimpice cu echipajul american de 8+1, având în palmares şi patru titluri de campioană mondială de senioare. Aceasta fusese a patra sa nominalizarea la Medalia Thomas Keller, care îi va fi înmânată la Cupa Mondială II de la Lucerna, în 2024, de Dominik Keller, fiul lui Thomas Keller şi preşedintele Comisiei pentru Medalia Thomas Keller, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Canotaj




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel