Fotbal Premiu de 23 de milioane de dolari! Copa Libertadores setează un nou record pentru campioana competiției

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Competiția Copa Libertadores setează un nou record în ceea ce privește premiul acordat campioanei. Finala ediției de anul acesta devine „cea mai bine plătită din lume”, suma atingând 23 de milioane de dolari.



Mărire de peste cinci milioane de dolari

Finala ediției 2024 a competiției Copa Libertadores va fi „cea mai bine plătită din lume”, cu un premiu ce însumează nu mai puțin de 23 de milioane de dolari pentru campioană. Această informație a fost realizată luni, de către președintele Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, citat de EFE.

„Finala Cupei Libertadores de anul acesta va avea un premiu de 23 de milioane de dolari pentru campioană, indiferent de tot ceea ce va acumula (în competiție)”, a spus Dominguez.

Alejandro Dominguez a confirmat că organizația pe care o conduce va majora cu cinci milioane de dolari premiul pentru campioana acestei ediții a turneului centenar, conform Agerpres.

Finala competiției va deveni, în acest fel, „cel mai bine plătit meci din lume” sau ediția „cu cel mai mare premiu”, potrivit președintelui CONMEBOL.

Conducătorul fotbalului sud-american a vorbit, în cadrul unei ceremonii din orașul paraguayan Luque, în cursul căreia s-au întreprins tragerile la sorți ale fazei grupelor pentru Copa Libertadores și Copa Sudamericana - cele două competiții intercluburi de pe acest continent.

Mai mult decât atât, printre alte majorări aprobate de Consiliul CONMEBOL în cadrul politicii sale de „ a paria pe câștigător”, Dominguez a subliniat că premiul în Copa Sudamericana pentru învingătoarea din fiecare partidă a fazei grupelor va crește de la 100.000 la 110.000 de dolari, în timp ce în Copa Libertadores creșterea va fi de la 300.000 la 330.000 de dolari pe meci.

De asemenea, Alejandro Dominguez a precizat că, începând cu anul 2019, momentul în care acesta și-a asumat conducerea CONMEBOL, premiile au crescut de la suma totală de 70 de milioane de dolari în ambele competiții, „la un record de 316 milioane de dolari”, bani care „vor fi repartizați în acest ciclu, în ambele competiții”.

Dominguez a mai salutat și faptul că în Copa Sudamericana se înregistrează o creștere a audienței de 450%, în timp ce audiența din Copa Libertadores - pe care a descris-o drept „cea mai veche cupă a cluburilor din lume și singura care are propriul nume”, a crescut cu 48%.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?