Fotbal international Presa internaţională anunţă că Hansi Flick ar putea fi noul antrenor al Barcelonei din sezonul viitor

Data publicării:
Fotografie de la Abir Hasan, Pexels
Fotografie de la Abir Hasan, Pexels

Hansi Flick, fostul selecţioner al Germaniei, urmează cursuri de limba spaniolă, cu speranţa că va fi viitorul antrenor al echipei de fotbal FC Barcelona, informează cotidianul german Bild.
În vârstă de 58 de ani, Flick este în prezent liber de contract după despărţirea de naţionala ţării sale. El a pregătit anterior formaţia Bayern Munchen, cu care a reuşit tripla campionat-Cupa Germaniei-Liga Campionilor în 2020.

Actualul antrenor al echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a anunţat recent că a decis să renunţe la funcţie după încheierea acestui sezon.

"Pe 30 iunie voi părăsi banca tehnică, este o decizie pe care am luat-o cu preşedintele clubului, cu stafful. Cred că situaţia merită o schimbare de curs şi de calitate. Plecarea mea sper că va linişti lucrurile, văd că este o mare tensiune la echipă, iar asta se cunoaşte în timpul jocului. Nu putem continua aşa", a declarat Xavi la sfârşitul lunii trecute, după eşecul suferit pe teren propriu de Barca în partida cu Villarreal (scor 3-5).

FC Barcelona, deţinătoarea titlului în La Liga, ocupă în prezent locul al treilea în clasament, la opt puncte de liderul Real Madrid. În cursul lunii ianuarie, echipa catalană a fost eliminată din Cupa Spaniei de Athletic Bilbao, după ce fusese învinsă de "eterna rivală" Real Madrid în finala Supercupei Spaniei, la Riad.

În afara lui Hansi Flick, pe lista preşedintelui clubului FC Barcelona, Joan Laporta, se mai află italo-brazilianul Thiago Motta şi mexicanul Rafa Marquez, conform presei spaniole.

Bild mai scrie că Deco, directorul sportiv al Barcei, l-a contactat pe Flick, în numele lui Laporta, pentru a-l informa că se află pe lista scurtă a candidaţilor pentru postul de antrenor al echipei catalane, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel