Fotbal international Preşedintele Barcelonei este inculpat pentru corupție în dosarul pentru arbitraj

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Judecătorul a explicat de ce președintele nu poate beneficia de prescrierea faptelor.



Preşedinte clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a fost inculpat pentru corupţie în ancheta asupra scandalului de arbitraj în care este implicată echipa catalană de fotbal, a anunţat miercuri justiţia spaniolă.

FC Barcelona şi foştii preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell au deja calitatea de inculpaţi încă din luna martie pentru corupţie în acest scandal, la fel ca Jose Maria Enriquez Negreira, un fost înalt oficial al arbitrajul iberic, şi fiii săi.

Laporta, la al doilea mandat de preşedinte începând cu 2021, a mai condus clubul catalan între 2003 şi 2010.

Judecătorul Joaquin Aguirre Lopez, care se ocupă de caz, a explicat miercuri în raportul său făcut public că Laporta nu poate beneficia de prescrierea faptelor având în vedere gravitatea acuzaţiilor.

Potrivit acuzării, clubul catalan a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira între 2001 şi 2018. Plăţile au fost efectuate prin intermediul companiei Dasnil 95, aparţinând fostului arbitru, care s-au încheiat când acesta din urmă şi-a pierdut funcţia de număr doi în arbitrajul spaniol.

Numit cazul Negreira, acest scandal otrăveşte de luni de zile viaţa Barcelonei, care dezminte orice ilegalitate, susţinând că a plătit un consultant extern care i-a furnizat rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist, despre care a spus că este o practică obişnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal.

Ancheta a căpătat o nouă turnură la sfârşitul lunii septembrie, odată cu percheziţia sediului Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA), direcţia de arbitraj spaniol, aflat în sediul Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) din Las Rozas, lângă Madrid, conform Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel