Fotbal international Preşedintele clubului Ankaragucu, suspendat pe viaţă după ce a lovit un arbitru

Data actualizării: | Data publicării:

Faruk Koca, preşedintele clubului Ankaragucu, la care evoluează internaţionalul român Olimpiu Moruţan, a fost suspendat pe viaţă din fotbal după ce a agresat un arbitru, a anunţat Consiliul disciplinar al Federaţiei turce de fotbal (TFF), citat de AFP. Totodată, clubul Ankaragucu va fi obligat să dispute cinci meciuri cu porţile închise pe teren propriu şi să plătească o amendă de 60.000 de euro. Toate meciurile din Super Liga turcă au fost suspendate până pe 19 decembrie în urma incidentului produs luni seară, care a suscitat o vie emoţie în Turcia şi a fost condamnat de preşedintele FIFA, în timp ce Faruk Koca a fost plasat începând de marţi în arest provizoriu, scrie Agerpres.

Koca a intrat pe teren la finalul meciului dintre Ankaragucu şi Rizespor (1-1), contând pentru etapa a 15-a a sezonului, şi l-a lovi în faţă pe arbitrul meciului, Halil Umut Meler.

Gazdele reuşiseră deschiderea scorului prin Olimpiu Moruţan, în minutul 14, dar Rizespor a egalat la ultima fază a meciului, prin argentinianul Adolfo Gaich (90+7). Ambele echipe au încheiat meciul în inferioritate numerică.

După ce a fost lovit de Faruk Koca, arbitrul s-a prăbuşit pe gazon şi s-a ghemuit pentru a se apăra, dar a primit mai multe lovituri la faţă în busculada creată, aplicate de cel puţin doi bărbaţi, după toate probabilităţile suporteri ai echipei locale. Halil Umut Meler, cu ochiul stâng tumefiat, a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la un spital din Ankara.

El a fost externat în cursul zilei de miercuri şi a anunţat că va depune plângere împotriva lui Faruk Koca. Conform presei turce, Koca şi-a prezentat demisia din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Faruk Koca a fost ales de două ori deputat din partea AKP, în 2002 şi 2007, iar numele său circula printre potenţialii candidaţi ai partidului prezidenţial pentru primăria capitalei Ankara la alegerile locale prevăzute la finele lunii martie 2024.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel