Competitii Președintele Federației Române de Haltere, încrezător în șansele României la Cupa Mondială din Thailanda

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președintele Federației Române de Haltere crede că România poate câștiga medalii la Cupa Mondială din Thailanda, competiție desfășurată la Phuket. Întrecerea este programată între 31 martie și 11 aprilie, iar principalele obiective ale Federației rămân legate de calificarea la Olimpiada din vară, de la Paris.



JO 2024, foarte importante. Avem reprezentante la Haltere, feminin

Alexandru Pădure, președintele Federației Române de Halt a declarat, pentru AGERPRES, că țara noastră are șanse să câștige medalii la Cupa Mondială de la Phuketdar scopul primordial rămâne calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Acesta a explicat faptul că următoarea competiție, care începe duminică, este ultima din cadrul campaniei de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde Federația Română de Haltere speră să fie reprezentată de 2-3 sportive:

„Această Cupă Mondială de la Phuket este competiție obligatorie în programul de calificare la Jocurile Olimpice. În același timp, este și ultima competiție a acestei campanii de calificare pentru Paris, așa că ulterior vom avea și listele cu confirmarea sportivilor calificați din întreaga lume. Obiectivul Federației Române de Haltere este să le păstreze pe cele două sportive, Mihaela Cambei și Loredana Toma, în topul eligibil pentru Jocurile Olimpice. Și, de ce nu, ne-am dori tare mult să reușească și Andreea Cotruța la categoria 59 kg să intre în acest top 10 care duce la Paris. Cu toate că misiunea sa nu este una deloc ușoară.”

El a continuat, afirmând: „Cu siguranță avem șanse la medalii la Cupa Mondială de la Phuket, prin Toma și Cambei, dar în primul rând obiectivele noastre țin de calificarea la Jocurile Olimpice. Adică încheierea acestei campanii cu confirmarea a cel puțin două cote.”

Pădure a mai a precizat faptul că sportiva Andreea Cotruța trebuie să își îmbunătățească totalul de 212 kilograme, de la Campionatele Europene de la Sofia, diferența fiind de șapte kilograme, pentru a urca în primele 10 sportive ale categoriei 59 kg: „Ca să fim realiști, ne dorim ca după această competiție să avem cele două cote, mă refer la Cambei și Toma, ceea ce nu ar trebui să fie o problemă ținând cont de clasarea lor actuală. Dar evident că sperăm ca și Andreea Cotruța să urce în primele zece. Ea nu are nevoie să câștige aurul la Phuket, trebuie să își îmbunătățească totalul de la Sofia (n.r. - Campionatele Europene) cu aproximativ 7 kilograme. Competiția este una extrem de dură la categoria ei. Ea va concura din grupa C tocmai din cauza numărului mare de sportive care și-au declarat un total mare. Acest lucru poate fi și rezultatul unor strategii pe care reprezentativele le-au făcut, dar rămâne de văzut validarea la cântarul oficial. Atunci vom avea exact cifrele și greutățile cu care sportivele din această categorie vor intra la bară, la smuls sau aruncat.”

La masculin, situația este îndoielnică

Președintele a mai explicat că singurul sportiv al României la Phuket, respectiv Valentin Iancu, suferă de câteva probleme medicale, astfel că participarea sa la competiție rămâne incertă: „La masculin, îl avem la această competiție pe Valentin Iancu. El acuză niște probleme medicale. Nu e o accidentare foarte gravă, dar îl împiedică în execuție. Să vedem cum se simte, deocamdată stafful tehnic nu a luat o decizie în privința participării lui.”

Țara noastră va fi reprezentată la Cupa Mondială de la Phuket (Thailanda), competiție ce se va desfășura în perioada 31 martie - 11 aprilie, de 4 sportivi: Mihaela Cambei (cat. 55 kg), Andreea Cotruța (cat. 59 kg), Loredana Toma (cat. 71 kg), la feminin, și Valentin Iancu (cat. 61 kg), la masculin.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?