Fotbal Președintele FIFA, contra rasismului și violenței: „Sunt probleme în fotbal!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gianni Infantino, președintele FIFA, a declarat că toți cei implicați în fotbal trebuie să se unească împotriva rasismului și a violenței.



Fără violență și rasism în fotbal

Președintele Federației Internaționale de Fotbal a recunoscut, joi, că există o serie de probleme în fotbal, făcând un apel la „unitate pentru a combate rasismul și violența”, informează AFP.

„Trebuie să fim uniți pentru a combate rasismul. Vincius (atacantul lui Real Madrid) și alții suferă. Aceste atacuri care îi vizează nu au niciun motiv pentru a exista. Noi trebuie să fim uniți împotriva violenței care există în lume”, a declarat președintele FIFA, în cadrul congresului Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL) din Paraguay.

„Trebuie să acționăm împreună cu guvernele, echipele, jucătorii. A merge la un meci este o sărbătoare”, a adăugat Infantino în fața președinților uruguayan Luis Lacalle Pou și paraguyan Santiago Pena, dar în absența omologului lor argentinian, Javier Milei.

Cele trei state vor găzdui meciurile inaugurale de la Cupa Mondială de fotbal din 2030, înainte ca restul competiției să continue în Spania, Portugalia și Maroc.

Mai multe meciuri de fotbal, în special din Europa, au fost perturbate de incidente rasiste, care au constrâns adesea arbitri să întrerupă jocul.

Frecvent vizat de insulte de acest tip pe stadioanele spaniole, atacantul brazilian Vinicius a izbucnit recent în lacrimi la o conferință de presă făcând referire la lupta împotriva discriminărilor, motiv pentru care a fost organizat la finele lunii martie meciul amical simbolic dintre Spania și Brazilia (3-3), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel