Grand Slam Prima mare surpriză la Wimbledon. Câştigătoarea din 2023, Marketa Vondrousova, a fost eliminată

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Marketa Vondrousova a fost eliminată de la Wimbledon, din postura de campioană en-titre. Jucătoarea cehă de tenis Marketa Vondrousova (6 WTA, favorită nr. 6), deţinătoarea trofeului, a fost eliminată marţi, în primul tur la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului, fiind învinsă surprinzător în două seturi, 6-4, 6-2, de Jessica Bouzas (Spania, 83 WTA).

Iberica s-a impus în doar o oră şi zece minute, ea având doi aşi şi făcând trei duble greşeli, cehoaica reuşind 4 aşi şi făcând 7 duble greşeli.

În runda următoare, Bouzas o va avea ca adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe Cristina Bucsa (Spania, 64 WTA) şi Ana Bogdan (România, 54 WTA).

Rezultate de marţi:


Jessica Bouzas (Spania) - Marketa Vondrousova (Cehia/N.6) 6-4, 6-2
Elena Rîbakina (Kazahstan/N.4) - Gabriela Ruse (România) 6-3, 6-1
Laura Siegemund (Germania) - Katerina Baindl (Ucraina) 6-4, 6-1
Harriet Dart (Marea Britanie) - Bai Zhuoxuan (China) 6-4, 6-0
Wang Xinyu (China) - Viktoria Tomova (Bulgaria) 7-6 (7/4), 3-6, 6-0
Jessica Pegula (SUA/N.5) - Ashlyn Krueger (SUA) 6-2, 6-0.

Gabriela Ruse a fost eliminată 

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a fost învinsă de kazaha Elena Rîbakina, a patra favorită, cu 6-3, 6-1, marţi, în prima rundă a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Ruse (26 ani, 152 WTA), venită din calificări, s-a înclinat după o oră şi 11 minute în faţa campioanei de la Wimbledon din 2022.

Rîbakina (25 ani, 4 WTA) a câştigat singurul lor duel anterior, în 2022, la Miami, în turul secund, cu 6-4, 7-5.

În meciul de marţi, Ruse a reuşit mai puţine mingi direct câştigătoare, 11-16, a comis 7 duble greşeli şi a avut mai multe erori neforţate, 25-18.

Ruse, care în patru participări la Wimbledon nu a trecut de primul tur, s-a ales cu un cec de 60.000 de lire sterline şi 50 de puncte WTA.

Gabriela Ruse va face pereche la dublu cu ucraineanca Marta Kostiuk, urmând să joace în primul tur contra cuplului Giuliana Olmos (Mexic)/Alexandra Panova (Rusia), cap de serie numărul 13, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel