Echipa nationala Prima reacţie din tabăra Belgiei după tragerea la sorţi pentru Euro 2024. "Suntem favoriţi pe hârtie"

Data publicării:
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)

Domenico Tedesco, selecţionerul Belgiei, a reacţionat după ce au fost trase la sorţi grupele EURO 2024. 



Belgia a fost repartizată în grupa E, alături de România, Slovacia şi câştigătoarea playoff-ului B, adică una dintre Islanda, Ucraina, Israel sau Bosnia. 

"Pe hârtie suntem favoriţi, dar fotbalul se joacă pe teren, nu pe hârtie. Unii pot visa la câştigarea EURO, dar nu şi noi. În fotbal nu poţi planifica nimic, trebuie să iei totul pas cu pas", a declarat Domenico Tedesco, citat de Reuters. 

Denis Alibec şi Florinel Coman, siguri că România poate merge mai departe 

"Cred că suntem o familie, mergem acolo ca un grup unit şi asta cu siguranţă se va vedea pe teren. Să sperăm că ne vom califica (în optimi, n. red). Eu cred că ne vom bate de la egal la egal cu orice echipă din grupă. Şi cu Belgia, de ce nu? Dacă am bătut Elveţia, de ce să nu batem şi Belgia? Belgia este un pic mai sus, dar şi Elveţia are jucători din primele cinci campionate", a spus Alibec la DigiSport.

"O grupă o grupă echilibrată, cred eu, cu echipe cu valoare, dacă au ajuns la un turneu final. Părerea mea este că avem şanse să ieşim din această grupă, suntem încrezători, venim după rezultate foarte bune. Cu toţii ne dorim să ieşim din grupă. Am evitat echipe puternice, mă refer la Portugalia, la Franţa. Cred că am fost şi puţin norocoşi la tragerea la sorţi, e clar că mergem să ieşim din grupă", a declarat Coman la ProTV.

Jucătorul echipei FCSB s-a arătat încrezător în şansele României de a depăşi faza grupelor ţinând cont de jocurile bune din preliminarii: "Va fi greu, pentru că sunt jucători puternici, este o provocare foarte mare. Nu avem nimic de pierdut, trebuie să facem tot posibilul pentru a ieşi din grupă. Îmi dă încredere jocul pe care l-am făcut în ultimele meciuri, familia care s-a creat în jurul echipei naţionale. Chiar îmi dau curaj aceste lucruri".

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?