Tenis Primele afirmații ale Soranei Cîrstea despre Simona Halep, după revenire. Ce a declarat românca, după înfrângerea de la Miami

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cel mai bine clasată jucătoare română la ora actuală, Sorana Cîrstea (24 WTA), a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami. Aceasta a făcut primele declarații despre Simona Halep, după revenirea sa în circuitul de tenis.



Învinsă de Danielle Collins în două seturi scurte, Sorana nu a putut egala performanța de anul trecut de la turneul din Florida, când a atins faza semifinalelor.

La scurt timp după finalul jocului, Sorana Cîrstea, care a adunat 101.000 de dolari și 120 de puncte WTA din competiția de la Miami, a vorbit despre duelul cu americanca Collins, în fața căreia a pierdut a doua oară din tot atâtea meciuri directe.

„A fost un meci complicat, nu pot să spun că am jucat prost, dar nu am făcut suficient. A fost un turneu bun. Astăzi a jucat foarte bine, mult peste ce joacă în mod normal.”, a spus Sorana Cîrstea despre adversara sa și evoluția din Florida.

După primul set, am simțit că a fost mult mai agresivă, a avut o mică șansă și în setul doi...Trebuia să-mi asum mai multe riscuri”, a mai declarat Sorana în exclusivitate pentru DigiSport. 

Jucătoarea din Târgoviște a anunțat și ceea ce urmează după competiția din Florida: Cîrstea se pregătește pentru sezonul de zgură la Barcelona, împreună cu noul său antrenor, Albert Costa, dar nu înainte de a se revedea cu oamenii dragi, de acasă.

„Voi merge câteva zile acasă, la București, abia aștept să-mi văd familia. Apoi, după o săptămână, mă voi întâlni cu noul meu antrenor Albert Costa la Barcelona. Cred că va urma turneul de la Stuttgart, înainte de Madrid”, a mai declarat Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea, alături de româncele ce participă la Cupa Billie Jean King

Sorana Cîrstea a făcut primele declarații despre colega și compatrioata sa, Simona Halep, după ce fostul lider mondial a revenit pe teren, după decizia TAS de reducere a supendării sale. În contextul confruntării echipelor României și Ucrainei în competiția Billie Jean King Cup, ce se va desfășura pe 12 și 13 aprilie în Florida, „Sori” a mărturisit: „Mereu sunt pozitivă, sunt alături de fete, chiar dacă nu mai joc FED Cup [actuala Cupa Billie Jean King] de șase ani. Mă uit la meciuri, avem o echipă puternică. Cred că Ana [Bogdan] joacă, nu știu dacă și Simona...”

„Simona nu a jucat rău”

Sorana Cîrstea a apreciat nivelul de joc arătat de Simona Halep în cadrul turneului de la Miami, declarându-se sigură de rapiditatea cu care dubla campioană de Grand Slam își va reveni și rolul important pe care l-ar avea aceasta, dacă va juca pentru România în duelul cu Ucraina.

„Cred că în două săptămâni și Simona va putea să își îmbunătățească jocul, având în vedere că aici la Miami nu a jucat rău după o pauză atât de lungă. Ucraina are câteva jucătoare bune, dar România are prima șansă și sper să se califice”, a încheiat Sorana Cîrstea.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?