Fotbal international Primul campionat din Europa care refuza sistemul VAR

Data publicării:
Foto de la topntp26, Freepik
Foto de la topntp26, Freepik

Sistemul de video arbitraj nu este pe placul tuturor. Un club din Europa a refuzat introducerea VAR în campionat. 



Suedia a devenit prima ţară care a refuzat să folosească sistemul de video arbitraj, după ce fanii s-au revoltat. Preşedintele Federaţiei de Fotbal Suedeze, Fredrik Reinfeldt, a confirmat că VAR nu va fi implementat în competiţiile interne. În urmă cu câteva săptămâni, Reinfeldt spunea că sistemul VAR este "viitorul nostru". 

Cluburile din Suedia sunt în proporţie de 51% deţinute de fani, iar aceştia sunt cei mai aprigi contestatari ai sistemului VAR. Conform lui Reinfeldt, mai mult de jumătate dintre cluburi se opun VAR-ului. 

"Dacă am numărat eu bine, avem 18 cluburi de elită şi două districte care ne spun că nu vor să introducem VAR. Respectăm asta. De asta nici nu am mai adus în vorbă subiectul la ultima şedinţă. Nici nu cred că se va întâmpla în viitorul apropiat. Respectăm regulile democratice ale acestui sport", a spus Fredrik Reinfeldt. 

Reinfeldt a avertizat cluburile suedeze în urmă cu un an că ar putea fi obligate să folosească VAR în meciurile de acasă în competiţiile organizate de UEFA. 

"Acum nu mai cred asta, cel puţin din câte am auzit. Deci depinde de noi să luăm decizia. Este clar, la cum arată lucrurile acum, că cluburile nu vor introducerea acestei tehnologii", a mai spus Reinfeldt, conform telegraph.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel