Echipa nationala Privirile ațintite asupra naționalei Ucrainei. Desfășurarea meciului amical al primilor adversari ai României

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecționata de fotbal a Ucrainei va fi prima adversară a României la Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie), astfel că interesul pentru evoluțiile sale, chiar și în meciurile de pregătire, se află la cote ridicate.



Ucraina reușește o remiză cu Germania

Selecționata Ucrainei a terminat la egalitate, scor 0-0, cu naționala Germaniei, într-un meci de pregătire pentru Campionatul European de fotbal disputat luni seară pe stadionul Max Morlock din Nurnberg.

Fără cei patru jucători care au disputat sâmbătă finala Ligii Campionilor - Toni Kroos, Antonio Rudiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck și Niclas Fullkrug (de la Borussia Dortmund) -, Germania nu a putut obține mai mult decât o remiză în fața unei echipe care s-a apărat foarte sus și a mizat în special pe contraatac.

A revenit în schimb în poarta Mannschaft goalkeeper-ul Manuel Neuer, care nu mai jucase pentru naționala țării sale de la Cupa Mondială 2022 din Qatar. Neuer a reușit să își salveze echipa în prima repriză, la un șut al lui Roman Iaremciuk.

Germania, care este și gazda EURO 2024, va disputa ultimul său meci de pregătire, vineri, la Moenchengladbach, împotriva selecționatei Greciei, cu șapte zile înaintea partidei de deschidere a Campionatului European. Nemții vor înfrunta Scoția, în Grupa A, din care mai fac parte Ungaria și Elveția, potrivit Agerpres.

România speră la rezultate bune, în meciurile amicale

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecționatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, și Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

„Tricolorii” vor evolua în două meciuri de pregătire înaintea turneului final din Germania, împotriva selecționatelor Bulgariei și Liechtensteinului.

Lotul preliminar convocat de selecționerul Edward Iordănescu poate fi accesat AICI.

Programul meciurilor de pregătire ale României

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein

CITEȘTE ȘI Nici Nicolae Stanciu nu e liniștit: „Toți ne gândim la meciul cu Ucraina”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?