Jocurile Olimpice Probleme la Paris înainte de Jocurile Olimpice. Calitatea apei din Sena încurcă antrenamentele înotătorilor

Data publicării:
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Mai e o lună şi jumătate până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris. 



Echipa de înot în ape deschise a Franţei nu se va putea antrena luni, 10 iunie, în Sena din cauza calităţii proaste a apei fluviului, a anunţat Departamentul Sport al Radio France.

Verificările zilnice de la 1 iunie, în opt puncte în amonte de situl olimpic, arată o deteriorare a calităţii apei Senei, din cauza ploilor abundente din luna mai. În plus, debitul este considerat prea mare pentru a permite antrenamentul.

Federaţia franceză de înot a negociat luni de zile pentru a obţine autorizaţia de a înota în Sena, iar data de 10 iunie fusese stabilită de câteva săptămâni.

Echipa Franţei de înot în ape deschise a dorit să se antreneze în Sena pentru a se obişnui cu condiţiile particulare ale fluviului, în special cu curenţii acestuia.

Deja în luna august a anului trecut, proba-test de înot în ape deschise de la Paris a fost anulată în ultimul moment din cauza calităţii apei, aflată sub standardele acceptabile.

Întrebarea pe care organizatorii francezi şi-o pun acum este dacă apa Senei va avea o calitate suficient de bună pentru probele de înot în ape deschide şi cele de triatlon din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

Sursa citată reaminteşte, totodată că, primarul Parisului, Anne Hidalgo, plănuieşte să înoate în Sena pe 23 iunie, dacă analizele ulterioare vor permite acest lucru, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?