Tenis Procesul prin care se cerea desfiinţarea FR Tenis, pierdut definitiv. George Cosac a făcut anunţul

Data actualizării: | Data publicării:
Photo by Mario Gogh on Unsplash
Photo by Mario Gogh on Unsplash

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat că procesul prin care Răzvan Itu şi Marius Vecerdea au cerut desfiinţarea FRT a fost încheiat şi pierdut definitiv de cei doi. "Curtea de Apel a respins ca definitiv procesul de dizolvare a Federaţiei Române de Tenis, intentat de echipa Vecerdea - Itu. Din punctul meu de vedere este de noaptea minţii ca unul ca Răzvan Itu, care şi-a luat ani de zile salariul de la Federaţia Română de Tenis, să ceară în instanţă dizolvarea Federaţiei Române de Tenis, împreună cu Marius Vecerdea, beneficiarul a sute de mii de euro, bani publici de la Primăria Sibiu. Acum doi ani am câştigat la tribunal şi acum Curtea de Apel a hotărât definitiv că Federaţia Română de Tenis rămâne şi a respins intenţia de dizolvare", a declarat Cosac, citat de Agerpres.

"O minciună mai mare ca asta nu există"Oficialul FRT a precizat că Răzvan Itu a susţinut în faţa instanţei că reprezintă Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis.

"A fost o luptă extrem de dură în care cei doi s-au bătut cu ardoare să dizolve Federaţia Română de Tenis. Era o chestiune legată de perioada anului 2002, când s-au reorganizat federaţiile, că actul constitutiv nu conţine nu ştiu ce. Disperat că a pierdut procesul de daune de 3,5 milioane cu Federaţia Română de Tenis, Vecerdea încearcă din răsputeri să dizolve Federaţia Română de Tenis şi l-a luat ca aliat pe Itu Răzvan, care, atenţie, a susţinut în faţa judecătorilor că este reprezentantul Adunării Generale şi că el practic pune în aplicare hotărârea Adunării Generale. O minciună mai mare ca asta nu există. În 2021 el era director general, şi când se termină orice Adunare Generală, împuterniceşte o persoană să ducă actele la notariat, practic tot ce s-a hotărât acolo.

El, în baza faptului că Adunarea Generală l-a împuternicit pe el atunci, s-a dus în instanţă şi a spus că el este împuternicitul Adunării Generale şi el vrea asta. Dar niciodată Adunarea Generală nu va spune treaba asta: 'Hai să dizolvăm federaţia'. Federaţia asta înseamnă mii de copii care îşi doresc să reprezinte România, înseamnă sute de părinţi care investesc sume enorme pentru ca ei să devină campioni, înseamnă obligaţii faţă de România, faţă de comitetul olimpic, faţă de Agenţia Naţională pentru Sport şi vin doi indivizi să spună că ei vor să dizolve Federaţia Română de Tenis", a mai spus George Cosac.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel