Homepage Programul meciurilor din play-off-ul și play-out-ul ligii secunde de fotbal a fost stabilit. Ce echipe joacă pentru un loc în prima ligă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Astăzi, 19 martie, a fost stabilit programul meciurilor din play-off-ul și play-out-ul Liga 2 Casa Pariurilor, prin tragere la sorți, ediția 2023/2024.Meciurile ligii secunde de fotbal

A fost stabilit programul meciurilor din play-off-ul și play-out-ul Liga 2 Casa Pariurilor, ediția 2023/2024, astăzi, 19 martie, prin tragere la sorți, la sediul FRF.

Echipele calificate în play-off

- CSC 1599 Șelimbăr 42p.

- Unirea Slobozia 40p.

- Corvinul Hunedoara 37p.

- Gloria Buzău 34p.

- CS Mioveni 33p.

- AFK Csikszereda 32p.

Programul primei etape de play-off

- Unirea Slobozia – CS Mioveni

- AFK Csikszereda – CSC 1599 Șelimbăr

- Corvinul Hunedoara – Gloria Buzău

Programul complet al meciurilor din play-off poate fi găsit aici.

Grupa B play-out

- CSA Steaua 28p.

- Chindia Târgoviște 28p.

- Concordia Chiajna 25p.

- CSM Slatina 25p.

- Viitorul Pandurii 23p.

- CS Tunari 16p.

- Progresul Spartac 1p.

Programul complet al meciurilor din play-out poate fi găsit aici.

Programul primei etape din grupa B de play-out

- CS Tunari – Chindia Târgoviște

- Concordia Chiajna – Progresul Spartac

- Viitorul Pandurii – CSA Steaua

Programul complet al meciurilor din play-out poate fi găsit aici.

Sistemul din play-off

Primele 6 clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru șase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

La finalul play-off-ului, două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp ce alte două vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Sistemul din play-out

Echipele din play-out-ul ediției 2023-2024 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe a câte șapte echipe, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:

- Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19

- Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel șase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7. În acest sezon nu va mai exista meciul de baraj dintre ocupantele locurilor 5 din cele două grupe pentru a se stabili a cincea echipă retrogradată deoarece, în urma deciziei CEx din 13 iulie 2023, numărul de echipe va crește de la 20 la 22 din sezonul următor, astfel încât doar patru formații vor retrograda din Liga 2 în Liga 3 la finalul sezonului 2023-2024.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare și acasă (câte trei din fiecare) pentru cele șapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Atât în play-off, cât și în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular, mai scrie Federația Română de Fotbal.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Homepage
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel