Fotbal international Propunerea de reducere a numărului de echipe din Serie A a fost respinsă

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Serie A nu va avea mai puţine echipe. 



Adunarea Serie A a respins luni o propunere de reducere a numărului de echipe din prima divizie a campionatului de fotbal al Italiei, de la 20 la 18, informează agenţia ANSA.

Cele mai mari patru cluburi italiene, Inter Milano, Juventus Torino, AC Milan şi AS Roma, au votat în favoarea formatului cu 18 echipe, pentru un calendar mai puţin încărcat, dar celelalte 16 cluburi au votat în favoarea menţinerii actualei situaţii.

În afară de Serie A, 20 de echipe au şi primele divizii ale campionatelor de fotbal ale Angliei, Germaniei şi Spaniei, în timp ce în prima divizie a campionatului Franţei, Ligue 1, numărul formaţiilor a fost redus din acest sezon de la 20 la 18, scrie Agerpres. 

Milan a câştigat derby-ul cu Napoli

Echipa AC Milan a încheiat a noua sa partidă fără înfrângere, impunându-se la limită, cu scorul de 1-0, în faţa campioanei en titre, SSC Napoli, duminică seara, în derby-ul etapei a 24-a din Serie A.

Internaţionalul francez Theo Hernandez a marcat unicul gol al întâlnirii de pe San Siro, în minutul 25, după o combinaţie cu Rafael Leao şi Olivier Giroud.

Napoli nu a renunţat la luptă şi a pus-o în dificultate pe AC Milan în repriza secundă, fără să îşi poată concretiza însă dominaţia. Oaspeţii au fost la un pas de egalare în minutul 89, când mingea a lovit bara dreaptă a porţii lombarzilor.

Gruparea "rossonera", care a suferit ultimul său eşec pe 9 decembrie, rămâne pe poziţia a treia în clasament, după acest nou succes, al şaptelea în ultimele nouă meciuri disputate, în timp ce SSC Napoli, ocupanta locului 9, se îndepărtează tot mai mult de calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, aflându-se acum la şapte puncte de Atalanta (locul 4), învingătoare duminică pe terenul formaţiei Genoa (4-1).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel