Liga Campionilor PSG a fost eliminată din Liga Campionilor de Dortmund, după un meci în care a lovit bara de 4 ori

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Borussia Dortmund este prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o pe PSG. Germanii au câştigat ambele manşe cu 1-0, dar au avut noroc la returul din Franţa. Mbappe şi colegii săi au lovit bara de 4 ori. 



Borussia, învingătoare şi în tur cu 1-0, a câştigat în Hexagon prin golul fundaşului Mats Hummels (50), dar parizienii pot da vina pe ghinion, întrucât au avut nu mai puţin de patru bare.

Este o seară magnifică pentru clubul nostru şi sunt foarte mândru de echipa mea, stafful şi pentru întregul club. La capătul cele două meciuri, am meritat să ne calificăm în finală, după ce am câştigat de două ori împotriva unei astfel de echipe şi am reuşit să nu încasăm gol de două ori în faţa unei astfel de forţe", a subliniat Edin Terzic la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de pe Parc des Princes.

Săptămâna trecută, pe teren propriu, Niclas Fullkrug a adus victoria germanilor, iar la meciul de marţi fundaşul Mats Hummels a fost cel care a trimis mingea în plasă, pentru a cincea oară în cariera sa în Liga Campionilor, la peste unsprezece ani de la precedenta sa reuşită în această competiţie.

Edin Terzic a recunoscut şi că echipa sa a avut şansă la şuturile parizienilor care au lovit barele porţii (şase în total, în cele două manşe), dar acum visează la un obiectiv şi mai important, câştigarea trofeului Champions League, pentru a doua oară în istoria clubului din Dortmund.

"Va fi o noapte foarte scurtă. Urmează să sărbătorim, este un lucru grozav că ne-am putut califica în finală, dar ne dorim să realizăm ceva şi mai mare şi mai este încă un drum lung. Indiferent de adversara noastră, finala va fi un meci extrem de dificil, dar a mai rămas un singur meci, iar într-un meci orice este posibil, am dovedit-o", a conchis Terzic, conform Agerpres.

Mbappe ştie ce i-a lipsit lui PSG 

Kylian Mbappe, care va pleca aproape sigur de la PSG în această vară, ştie ce i-a lipsit echipei sale pentru a face diferenţa cu Borussia. "Am şutat mult, dar nu am fost eficienţi. Nu prea îmi pace să vorbesc despre ghinion, când eşti bun nu loveşti bara, marchezi, noi nu am fost suficient de buni în acea zonă. Am încercat cât am putut, iar primul care trebuia să marcheze în seara asta eram eu", a declarat atacantul francez la finalul meciului de pe Parc des Princes.

"Nu a fost un exces de încredere, grupul nostru a fost liniştit, aşa este fotbalul, nu am pus toate ingredientele necesare pentru a ajunge în finală. Acum trebuie să trecem pesta asta, atât eu, cât şi echipa. Este un proces lung, dar am arătat în acest sezon că suntem capabili să mergem mai departe. Nu este totul de aruncat, mai sunt obiective de atins în acest sezon. Suntem foarte dezamăgiţi, pentru că am vrut să ne calificăm, dar în Champions League trebuie să fii eficient în careu, iar în această privinţă ei au fost mai buni decât noi", a adăugat Mbappe.

Nasser Al-Khelaiffi crede că rezultatul nu e drept 

"Suntem foarte decepţionaţi de rezultat. Meritam mai mult în seara asta, am atins de patru ori bara în acest meci şi de două ori săptămâna trecută, dar mingea nu a vrut să intre. Am dat tot, jucători, antrenori, suporteri... A fost foarte dificil, dar am crezut că putem merge în finală. Meritam să mergem", a spus Al-Khelaifi.

"Dar, în cele din urmă, Dortmund a câştigat, bravo lor. Suntem trişti pentru suporterii noştri, dar sunt mândru pentru echipă. Suntem în patru semifinale în cinci ani. Desigur, nu acesta este obiectivul, voiam în finală. Dar acesta este fotbalul şi trebuie să-l acceptăm. Uneori nu este drept", a mai spus el.

După Marquinhos, căpitanul lui PSG, "echipei i-a lipsit eficacitatea.

Ei au înscris două goluri, unul din corner şi altul din profunzime (în tur), la o fază la care lucrasem. Sunt mici detalii, dar trebuia să ne apărăm mai bine. Am avut mai multe ocazii decât ei, dar ei au fost mai eficace în cele două confruntări, a adăugat brazilianul.

"Sunt multe învăţăminte de tras din această competiţie. Am surmontat multe obstacole, dar am fost eliminaţi în semifinale. La începutul sezonului, nimeni nu credea în noi. Am avut un proiect nou, cu un nou antrenor. Publicul a fost minunat", a mai spus el.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?