Fotbal international PSG e lider detaşat în Ligue 1, dar asta poate fi o problemă. Luis Enrique trage un semnal de alarmă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

PSG a înregistrat 4 victorii şi un egal în ultimele 5 etape din Ligue 1, rezultate care o aşază pe primul loc în clasament, cu 53 de puncte, la 13 lungimi faţă de locul doi, ocupat de Brest. Antrenorul parizienilor, Luis Enrique, trage, însă, un semnal de alarmă şi spune că situaţia se poate schimba dramatic. 

"Suntem bucuroşi că există o distanţă mare între noi şi ocupanta locului secund, dar asta ar putea conduce la o lipsă de motivaţie cu care trebuie să luptăm. Dacă următoarele echipe din clasament ar fi fost mai aproape de noi, cu siguranţă jucătorii mei ar fi fost mult mai îndârjiţi. PSG nu îşi permite să trateze superficial niciun meci", a spus Enrique.

PSG va juca duminică, pe teren propriu, în etapa a 23-a, cu Rennes (locul 7). Parizienii au suferit o singură înfrângere până acum în campionat, în etapa a 5-a, în faţa lui Nice (2-3), scrie Agerpres. 

PSG are probleme cu legea. Sediul clubului, percheziţionat în dosarul transferului lui Neymar 

În 2017, PSG stabilea un record istoric în ceea ce priveşte transferurile. Parizienii îl cumpărau pe Neymar, de la FC Barcelona, pentru 222 milioane de euro. Acum, însă, există suspiciuni că PSG a primit favoruri fiscale din partea Ministerului Francez al Economiei. Din acest motiv, sediul clubului a fost percheziţionat săptămâna trecută de către anchetatori ai Oficiului Central de Luptă împotriva Infracţiunilor Financiare şi Fiscale.  

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al lui PSG a precizat că formaţia pariziană colaborează "cu toate părţile din acest dosar cu obiectivul lămuririi acestor informaţii false care circulă împotriva sa".

Justiţia vrea să afle dacă fostul vicepreşedinte al Adunării Naţionale (din partidul lui Emmanuel Macron), Hugues Renson, a încercat să obţină de la guvern "avantaje fiscale" pentru PSG în cadrul transferului istoric de la FC Barcelona pentru suma de 222 de milioane euro, cel mai scump din istorie.

Conform unui raport de anchetă transmis pe 21 noiembrie justiţiei, poliţia judiciară investighează un posibil "trafic de influenţă" implicându-l pe Hugues Renson.

În acest raport au fost cuprinse mesaje de pe telefonul lui Jean-Martial Ribes, fost director de comunicare al clubului de fotbal, care "solicita fără echivoc servicii de la cel care a fost consilierul fostului preşedinte francez Jacques Chirac.

În schimb, Renson ar fi obţinut în repetate rânduri beneficii, printre care numeroase locuri la meciurile echipei şi alte avantaje, între 2017 şi 2022 pe durata funcţiei sale de deputat.

Pe 24 iulie 2017, cu câteva zile înainte de anunţarea contractului dintre Neymar şi PSG, fostul vicepreşedinte al Adunării Naţionale a afirmat că i-a transmis lui Gerald Darmanin - în prezent ministrul de Interne, dar pe atunci ministru al Conturilor publice - un "subiect PSG" ce pare să fie fiscalizarea transferului.

La acea vreme, Darmanin s-a arătat "încântat public de taxele pe care Neymar avea să le plătească în Franţa" şi a garantat că subordonaţii săi vor verifica în detaliu aranjamentul financiar al transferului. Pe 3 august, acordul istoric pentru 222 de milioane euro a fost încheiat şi anunţat.

"La momentul transferului lui Neymar, nu exista nicio regulă care să ne permită să ştim cum va fi impozitat transferul de către fisc", a mai precizat purtătorul de cuvânt al lui PSG.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel