Fotbal international PSG îşi schimbă stadionul. Echipa joacă pe Parc de Princes din 1972

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Parc de Princes nu va mai fi casa lui Paris Saint Germain. Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, a anunţat joi că echipa sa va abandona stadionul Parc de Princes, ca urmare a refuzului primăriei pariziene de a vinde arena, transmite EFE.

Prezent la Paris pentru Comitetul executiv al UEFA, unde a fost reales în fruntea Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA) şi ca membru al forului de conducere european până în 2028, preşedintele PSG, Nasser al-Khelaifi, a făcut bilanţul dosarului Parc des Princes, şi a anunţat că echipa sa nu va mai juca acolo: Ne este mai uşor acum, ştim ce vrem. S-a terminat pentru noi. Vom pleca de pe Parc des Princes.

Decizia intervine în urma votului consiliului din Paris, care a confirmat că stadionul din arondismentul 16 al capitalei nu era de vânzare, după opt ani de discuţii cu clubul PSG pentru a încerca să se găsească o soluţie.

Campioana Franţei se asigură acum că activează toate opţiunile valide pentru a construi cât mai repede o nouă arenă. Joia aceasta este programată o întâlnire de urgenţă pentru a face progrese foarte concrete asupra acestei ipoteze, cu echipe interne dedicate. PSG explică, de asemenea, că va pune capăt tuturor lucrărilor de dezvoltare de la Parc des Princes pentru a se concentra pe o mişcare pe care conducerea o consideră forţată.

Una din soluţiile evocate de presă prevede construirea unui nou stadion cu 70.000 locuri în Ile-de-France.

Parc des Princes, cu o capacitate de 47.929 locuri, este casa lui PSG din 1972, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel