Stiri Quincy Promes a fost condamnat de justiţia olandeză la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri

Data publicării:
Facebook Quincy Promes
Facebook Quincy Promes

Internaţionalul olandez Quincy Promes a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Fotbalistul este în acest moment în Rusia. Un tribunal olandez l-a condamnat miercuri în contumacie la şase ani de închisoare pe fotbalistul olandez Quincy Promes, pentru implicarea în traficarea unei cantităţi de peste 1.350 kg de cocaină, aflată în două containere care au călătorit din Brazilia către portul Anvers în ianuarie 2020, informează EFE.

Procuratura olandeză a solicitat nouă ani de închisoare pentru fostul atacant al lui Ajax Amsterdam, în vârstă de 32 de ani, aflat în acest moment în Rusia, unde joacă pentru echipa Spartak Moscova începând din 2021.

Acuzatul nu a participat la procesul judiciar deoarece, potrivit avocaţilor săi, a acordat prioritate "obligaţiilor profesionale" mai degrabă decât anchetei penale.

Din cauza lipsei sale de cooperare cu justiţia, poliţia nu a reuşit niciodată să-l interogheze pe internaţionalul olandez cu privire la faptele de care este acuzat, iar instanţa l-a condamnat miercuri în lipsă şi pe baza probelor colectate de anchetatori, deşi echipa sa de apărători a negat mereu implicarea sa în traficul de droguri.

Parchetul olandez i-a acuzat pe Promes şi pe un alt suspect, care a primit la rândul său o pedeapsă de şase ani de închisoare, că au "important, exportat, transportat şi deţinut 1.362,9 kg de cocaină ascunse într-un transport de sare de mare din Brazilia" şi că au distribuit drogurile în două containere, pentru a fi mutate cu barca din provincia olandeză Zeeland până în portul belgian Anvers.

În iunie 2023, justiţia olandeză l-a condamnat pe Promes la un an şi jumătate de închisoare pentru că l-a înjunghiat şi a cauzat răni fizice grave vărului său la genunchi în timpul unei petreceri de familie din iulie 2020.

Ajax, echipa la care a jucat internaţionalul olandez când a fost arestat în 2020, l-a vândut două luni mai târziu la Spartak Moscova pentru 8,5 milioane de euro plus bonusuri, aproape jumătate din cele 15,7 milioane de euro plus bonusuri plătite clubului Sevilla FC, la care Quincy Promes a jucat în sezonul 2018/2019, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel