Tenis Emma Raducanu salvează Marea Britanie cu o revenire superbă în Billie Jean King Cup

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Emma Raducanu a reușit o revenire fantastică pentru a o învinge pe Caroline Garcia și a egala scorul Marii Britanii în meciul de calificare Billie Jean King Cup contra Franței.



Încrederea Emmei Răducanu a crescut pe parcursul meciului, învingând-o pe numărul 28 mondial, Garcia, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2 pe zgura de la Le Portel, relatează BBC.

Echipa condusă de Anne Keothavong se afla în dificultate după ce numărul unu britanic, Katie Boulter, a pierdut cu scorul dur de 6-2, 6-0 în fața lui Diane Parry.

Acest duel din cinci meciuri se va încheia sâmbătă.

Accidentările frecvente au limitat timpul petrecut de Raducanu pe zgură, dar și aparițiile pentru țara sa.

Sportiva de 21 de ani a fost condusă cu un set și un break de către fosta număr patru mondial, Garcia, înainte ca lucrurile să se așeze la locul lor. Serviciul său, forehandul puternic și o serie de returnări fulgerătoare au ajutat-o să revină în joc.

În ciuda unui moment amuzant în care Raducanu a început să świętuiască victoria înainte de a realiza că scorul era doar 5-1, tânăra a părut concentrată și, crucial, încă în putere, reușind să obțină o victorie muncită.

Raducanu a declarat după meci: "Nu știu ce s-a întâmplat. A fost destul de jenant! Tot ce mă gândeam era: Dacă pierd asta, o să par ridicolă. Așa că sunt foarte fericită că am reușit să trec peste asta."

Speranța Marii Britanii este acum ca Raducanu să își poată reproduce forma și în meciurile de simplu invers de mâine, câștigătoarea acestui duel urmând să avanseze la fazele finale cu 12 echipe din luna noiembrie.

Raducanu își arată cea mai bună formă împotriva Garciei

Acesta a fost, de departe, cel mai bun joc al lui Raducanu pe zgură - și, probabil, unul dintre cele mai bune ale sale din acest an împotriva unei adversare de top.

Garcia, o jucătoare experimentată de Billie Jean King Cup, a dominat în fazele initiale, reușind deseori lovituri puternice și îndrăznețe ori de câte ori Raducanu părea să își intre în ritm la serviciu.

Cele două jucătoare au cedat reciproc serviciul în primul set, înainte ca Garcia să îl închidă, reușind apoi rapid un break în setul doi, înainte ca Raducanu să își crească propria agresivitate.

Trimițând mingea înapoi la Garcia, Raducanu a câștigat șase din ultimele șapte game-uri, ducând meciul într-un set decisiv.

Raducanu a vizat reverul lui Garcia în setul trei, franțuzoaia trântindu-și racheta de zgura roșie din frustrare în timp ce britanica a obținut un break avantaj.

Publicul partizan a încercat să o mobilizeze pe Garcia, care a părut emoționată spre final, însă Raducanu a gestionat bine zgomotul, eliminând toate distragerile înainte de a încheia meciul cu un smash la fileu.

Având în vedere că cel mai probabil va fi nevoită să joace din nou mâine împotriva lui Parry, Raducanu se confruntă acum cu provocarea de a-și menține forma fizică și intensitatea pentru a doua zi consecutiv.

"Mi-a plăcut cu adevărat să intru pe teren la 1-0 jos și să știu că trebuie să joc pentru a egala scorul echipei. Iubesc această responsabilitate pe umerii mei", a spus Raducanu.

"Este probabil una dintre punctele mele forte. Am ieșit acolo și am fost genul: OK, depinde doar de tine astăzi. A trebuit cu adevărat să sap adânc și să fiu super-puternică din punct de vedere fizic pentru a fi competitivă. Sunt foarte mulțumită de modul în care am rezistat."

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel