Fotbal Răducioiu, despre calitățile lui Mircea Lucescu: „Este un mare cunoscător!”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Florin Răducioiu a realizat un top al celor mai inteligenți oameni din fotbal alături de care a colaborat, unul dintre aceștia fiind „mentorul” său, Mircea Lucescu.



Răducioiu: „Billy Costacurta e primul!”

Fostul fotbalist român a oferit detalii despre mai multe personalități din fotbal cu care a colaborat, făcând o clasificare a acestora din punct de vedere al inteligenței.

„Billy Costacurta - primul, cu siguranță! E fantastic, îmi pare rău că nu a devenit antrenor. El a încercat, dar nu a reușit. Un tip foarte inteligent, care citea foarte mult: poezii, romane. Colecționar de artă modernă... Îmi plăcea acest aer intelectual pe care îl transmitea în echipă. Se îmbrăca ca un adevărat gentleman. E un tip extrem de atras de artă, de literatură... Poți vorbi orice cu el, e foarte bine pregătit.

Apoi, Zvonimir Boban: un tip care vorbește patru limbi, extrem de inteligent. De altfel, erau foarte buni prieteni ei. Doi oameni cu un anumit nivel de cultură generală.”, a spus Răducioiu.

Mircea Lucescu, un bun cunoscător de italiană

Răducioiu l-a nominalizat pe „Il Luce” în ierarhia sa, menționându-l și pe Cornel Dinu.

„Un român...e foarte simplu! Mircea Lucescu... și Cornel Dinu, dar cu el am lucrat mai puțin. Mircea Lucescu fiind mentorul meu...este un mare cunoscător de artă italiană, de istorie a Italiei și nu numai. Nea Mircea, da… Bine, și nea' Cornel este”, a spus Florin Răducioiu, pentru iamsport.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?