Tenis Rafa Nadal, jucător confirmat la competiția Laver Cup. Ce planuri are tenismenul spaniol

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În ediția 2022, Laver Cup a reprezentat ultimul turneu oficial al elvețianului Roger Federer. Atunci, Nadal, bunul său prieten și totodată cel mai mare adversar din carieră, a acceptat să joace la proba de dublu alături de el. 



Nadal încearcă din răsputeri să joace în anul 2024

Jucătorul de tenis spaniol, Rafael Nadal, care încearcă să revină în circuitul de tenis pentru un ultim sezon al carierei sale, va face parte din echipa Europei pentru Laver Cup, competiție demonstrativă de tenis pe echipe între selecționate masculine ale Europei și restului lumii. Creată în anul 2017, Laver Cup va avea loc la Berlin, în perioada 20-22 septembrie, au anunțat organizatorii citați de AFP.

În 2022, Laver Cup a fost ultimul turneu oficial al lui Roger Federer, iar Nadal, accidentat, a venit să joace la dublu alături de principalul său adversar din carieră.

„Nadal va juca alături de compatriotul său, spaniolul Carlos Alcaraz (3 ATP), Daniil Medvedev (4 ATP) și Alexander Zverev (5 ATP) în echipa Europei, care va încerca să recupereze Laver Cup sub conducerea căpitanului Bjorn Borg”, au anunțat organizatorii într-un comunicat dat publicității.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laver Cup (@lavercup)



Nadal se declară „foarte încântat” să participe pentru a patra oară la această competiție inițiată de Federer și care opune o echipă formată din jucători europeni unei echipe compuse din jucători din restul lumii, al cărei căpitan este americanul John McEnroe.

„În acest stadiu al carierei, vreau să profit de toate oportunitățile care mi se prezintă”, a adăugat Nadal, jucătorul cu 22 de titluri de Mare șlem, dar care, din cauza accidentărilor, nu a mai câștigat niciun trofeu de la al 14-lea său titlu la Roland Garros în 2022 și aproape nu a mai jucat într-o competiție.

La revenirea sa după trei luni de absență, din cauza unor dureri abdominale, Nadal, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, a fost eliminat săptămâna trecută în turul secund la Barcelona, turneu pe care l-a câștigat de 12 ori, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel