Tenis Rafael Nadal confirmă neparticiparea la Wimbledon. Spaniolul are alte obiective anul acesta

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul spaniol încearcă să lupte pentru o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).Ultima șansă pentru o altă medalie olimpică

Campionul spaniol a mai adus în discuție în timpul acestui sezon importanța pe care o au Jocurile Olimpice, mai ales că ediția de anul acesta, desfășurată la Paris, va fi ultima participare a sportivului la o asemenea competiție.

Rafael Nadal a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de două ori, în proba de simplu masculin în 2008 (Beijing) și opt ani mai târziu, la dublu masculin - la ediția desfășurată la Rio de Janeiro (2016), împreună cu Marc López. În finala de dublu, Nadal și López treceau de românii Florin Mergea și Horia Tecău, scor 6-2, 3-6, 6-4.

„Pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice, voi juca în cadrul turneului din Bastad, Suedia. Un turneu pe care l-am mai jucat în carieră și la care m-am distrat de minune atât pe teren, cât și în afara acestuia. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți acolo. Mulțumesc!

Cu acest scop, cred că cel mai bine pentru corpul meu este să nu schimb suprafața și să continui să joc pe zgură până atunci. Din acest motiv, îmi va lipsi să joc la turneul de anul acesta de la Wimbledon. Sunt întristat să nu pot trăi anul acesta atmosfera grozavă a acelui eveniment uimitor care va fi mereu în inima mea și să fiu alături de toți fanii britanici care mi-au oferit întotdeauna un mare sprijin. O să îmi fie dor de voi toți.

În timpul conferinței de presă de după meci, de la Roland Garros, am fost întrebat despre calendarul meu de vară și de atunci exersez pe zgură. S-a anunțat ieri că voi juca la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, ultima mea Olimpiadă.”, a fost mesajul tenismenului spaniol, pe rețelele sociale.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel