Grand Slam Rafael Nadal se concentrează pe Jocurile Olimpice şi spune că e posibil să nu participe la Wimbledon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Rafael Nadal, eliminat în primul tur la Roland Garros de Alexander Zverev, anunţă că se concentrează acum pe Jocurile Olimpice şi transmite că participarea sa la Wimbledon este puţin probabilă. Tenismanul spaniol Rafael Nadal consideră că este "dificil" să joace la Wimbledon, turneu programat în prima parte a lunii iulie, atât timp cât Jocurile Olimpice de la Paris sunt "principalul său obiectiv", a declarat fostul lider mondial după eliminarea sa, luni, în primul tur la Roland Garros, informează AFP.

"Pare dificil. Îmi pare dificil să fac tranziţia pe iarbă pentru a juca la Wimbledon, pentru a reveni apoi pe zgură la Jocurile Olimpice două săptămâni mai târziu", a explicat Nadal, citat de Agerpres.

"Nu pot să confirm nimic, dar cred că ar fi destul de greu după tot ce s-a întâmplat cu corpul meu în ultimii doi ani. Nu cred că este o idee bună", a adăugat el.

Turneul olimpic de tenis se va juca pe zgura de la Roland Garros în perioada 27 iulie-4 august, în timp ce Wimbledonul se va disputa între 1 şi 14 iulie.

"Trebuie să văd clar pentru a decide calendarul meu şi pentru a încerca să fiu pregătit pentru Jocurile Olimpice. Nu pot să spun nimic astăzi, dar obiectivul meu principal este acum să joc Jocurile Olimpice", a afirmat Nadal.

"Trebuie să mă pregătesc corespunzător pentru a încerca să ajung la forma fizică optimă. Am încredere că voi reuşi să mă pregătesc bine, dar la Jocurile Olimpice mă voi afla în aceeaşi situaţie. Pot să pierd în faţa oricărui jucător în primul tur", a adăugat spaniolul cu 22 de titluri de Mare Şlem în palmares.

Rafael Nadal, fost număr unu mondial, în prezent pe locul 275 ATP, a fost eliminat luni, în prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce s-a înclinat în trei seturi, 3-6, 6-7 (5/7), 3-6, în faţa germanului Alexander Zverev (4 ATP).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?