Turnee ATP Rafael Nadal și-a luat rămas bun de la fanii madrileni. Spaniolul și-a încheiat parcursul în optimile de finală

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul spaniol a disputat ultimul meci din cadrul competiției ATP Masters 1000 de la Madrid, anunțându-și retragerea după sezonul actual, încă de la începutul anului 2024.



Rafa speră să joace la Roland Garros și JO 2024

Tenismenul spaniol Rafael Nadal (512 ATP) s-a oprit în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro, fiind învins în două seturi, 7-5 6-4, de cehul Jiri Lehecka (31 ATP), într-o partidă disputată marți seara.

Nadal, care va împlini 38 de ani la începutul lunii viitoare, s-a înclinat după două ore și două minute de joc în fața tânărului său adversar (22 de ani).

Campionul iberic a disputat, cu această ocazie, ultimul său meci la turneul din capitala Spaniei, la finalul căruia a fost ovaționat de publicul prezent în tribune. De asemenea, atât soția sa, cât și părinții și sora sa au fost filmați plângând, în timpul evenimentului organizat după meciul cu Lehecka.


„A fost o seară emoționantă. Am putut să-mi iau rămas bun aici, pe teren și, în plus, cu un nivel de joc destul de decent. Este o amintire de neuitat, de neșters. Nu știu dacă a fost ultima oară când am jucat în Spania, e foarte probabil, nu mi-am pus întrebarea. Dar dacă a fost ultima oară când am jucat în țara mea, este o amintire grozavă.

S-a încheiat aici, la Madrid, dar drumul meu cu racheta în mână nu s-a terminat. Poate că acum nu este momentul să eliberez toate emoțiile pe care le țin în interiorul meu. Nu vreau să renunț încă la toată această stare de adrenalină!

Acesta este un moment dificil, dar viața și corpul meu mi-au transmis semnale de o bună bucată de vreme. Visul meu era să termin aici, pe teren. Am fost privilegiat să-mi transform pasiunea într-un job. Mă simt privilegiat.”, au fost câteva dintre declarațiile lui Rafael Nadal, după meci.

Mai mult decât atât, el a ținut să facă și o glumă, în interviul de pe teren, spunând: „E o glumă...revin la anul!”


Spaniolul a subliniat totodată că „speră” să poată participa în continuare la turneul de la Roma (8-19 mai), având în vizor marile sale obiective din acest sezon: turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, pe care l-a câștigat de 14 ori, și Jocurile Olimpice de la Paris.

Rezultate înregistrate marți în optimile de finală de la Madrid:

- Jannik Sinner (2 ATP) - Karen Hacianov (17 ATP) 5-7 6-3 6-3
- Felix Auger-Aliassime (35 ATP) - Casper Ruud (6 ATP) 6-4 7-5
- Daniil Medvedev (4 ATP) - Alexander Bublik (18 ATP) 7-6(3) 6-4
- Taylor Fritz (13 ATP) - Hubert Hurkacz (9 ATP) 7-6(2) 6-4
- Francisco Cerundolo (22 ATP) - Alexander Zverev (5 ATP) 6-3 6-4
- Andrei Rublev (8 ATP) - Tallon Griekspoor (25 ATP) 6-2 6-4
- Carlos Alcaraz (3 ATP) - Jan-Lennard Struff (24 ATP) 6-3 6-7(5) 7-6(4)
- Jiri Lehecka (31 ATP) - Rafael Nadal (512 ATP) 7-5 6-4, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?