Handbal Rapid este implicată într-un nou scandal de rasism, după faza cu Dorinel Munteanu de la fotbal. Clubul Sportiv a reacţionat rapid

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

După ce Dorinel Munteanu i-a numit "mai bronzaţi" pe unii fani ai Rapidului, după meciul pierdut de Oţelul Galaţi scor 2-1 în Giuleşti, un nou scandal de rasism izbucneşte în sânul rapidiştilor. O jucătoare de la Ferencvaros a acuzat un fan al giuleştenilor că a jignit-o, cu iz rasist, la meciul de handbal de duminică din Liga Campionilor, disputat în Sala Polivalentă. 



Rapid Bucureşti a pierdut meciul contra celor de la Ferencvaros în Liga Campionilor, scor 20-23, însă la final Beatrice Edwige, jucătoarea echipei din Ungaria, a acuzat un fan al Rapidului că i-a adus jigniri cu iz rasist. Conform acesteia, fanul a dus în timpul meciului degetul la obraz, gest interpretat de ea ca fiind unul care face referire la culoarea pielii. 

La finalul meciului, aceasta a vrut să meargă pentru a-i cere socoteală fanului şi a fost cu greu calmată de coechipiere. 

”În primul rând, nu e vorba de toți fanii Rapidului, nu vreau să-i pun pe toți în aceeași categorie. Unii dintre ei au fost extraordinari, a fost o atmosferă foarte bună în sală, dar, la fel ca peste tot, există și oameni idioți, iar acel băiat cred că este idiot. În timpul meciului, nu știu exact ce înseamnă, dar mi-a arătat asta (n.r. duce mâna către față), mi-a arătat fața.

Dacă îmi arăți culoarea pielii, înseamnă că ai ceva cu mine. Am lăsat să treacă în timpul meciului pentru că nu era momentul, dar la final m-am dus la el pentru că am vrut să-l întreb care e problema. Mi-a zis: 'A, nu, nu am zis nimic, nu am făcut nimic'. Ar trebui să îți asumi ce ai făcut!

Repet, nu vreau să pun toți fanii Rapidului în aceeași oală. A fost vorba doar de un băiat prost, iar handbalul nu merita asta, eu nu merit asta. Chiar sper ca acest om să nu mai intre vreodată în sală. Din punctul meu de vedere, e un idiot care nu merită să fie catalogat fan al Rapidului. 

Mereu când am văzut arena voastră am văzut că e o atmosferă frumoasă, dar acest om nu merită să fie numit fan al Rapidului”, a declarat sportiva din Franța.

Clubul Sportiv Rapid a reacţionat imediat

"Clubul Sportiv Rapid București ține să prezinte punctul său de vedere oficial cu privire la episodul derulat la finalul meciului din această seară, episod care a avut-o în prim-plan pe handbalista franceză a echipei Ferencvaros - Beatrice Edwige.

După încheierea partidei, sportiva franceză a acuzat un gest cu conotații rasiste îndreptat împotriva sa, gest făcut de un suporter rapidist și petrecut în timpul desfășurării jocului.

La finalul partidei, directorul tehnic al CS Rapid, Rareș Fortuneanu, a discutat personal cu jucătoarea franceză, pentru a înțelege cele întâmplate, gestul acuzat nefiind observat de nimeni altcineva la momentul producerii sale.

În discuția cu Rareș Fortuneanu, Beatrice Edwige a declarat ca gestul considerat a fi rasist a constat in atingerea obrazului cu degetul.

Rareș Fortuneanu a explicat handbalistei franceze faptul ca gestul relatat nu are în cultura locală absolut nicio conotație rasistă, explicând semnificația sa reală.

Clubul Sportiv Rapid nu încurajează manifestările rasiste de nici un tip, iar suporterii rapidiști au demonstrat în toate meciurile de Champions League din ultimile două sezoane un comportament ireproșabil din toate punctele de vedere.

Astfel, Clubul Sportiv Rapid consideră complet neîntemeiate acuzațiile de rasism fie ele aduse și unui singur suporter al clubului nostru", au transmis giuleştenii într-un comunicat de presă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?