Superliga Romaniei Rapid scapă de suspendarea stadionului, dar Giuleştiul nu va fi plin cu Farul, în playoff

Data actualizării: | Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Comisia de Disciplină a FRF a luat decizia în cazul FC Rapid, după ce Jandarmeria a decis închiderea stadionului, ca urmare a incidentelor de la meciul cu FCSB, de pe Arena Naţională. 



Suporterii giuleşteni au aruncat mai multe materiale pirotehnice pe gazon la meciul cu FCSB de pe Arena Naţională, câştigat de Rapid cu scorul de 4-0. Jandarmeria a cerut ca Rapid să dispute meciul cu Farul de pe teren propriu, din prima etapă a playoff-ului, fără spectatori. Comisia de Disciplină a FRF a decis, însă, altceva. 

"În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 și 123 și penalitate sportivă de 22.500 lei", transmit cei de la Vişiniu.ro.

Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, a comentat imediat decizia. Acesta a spus că nu se temea de faptul că meciul cu Farul se va disputa cu porţile închise. 

”Am așteptat decizia. Sincer? Nu mi-a fost teamă de închiderea porților pentru că nu aveau de ce s-o facă. Nu au fost incidente. E adevărat că au fost aruncate unele torțe pe teren, ceea ce este regretabil, dar nu pot fi controlați toți oamenii. O să ne supunem deciziei, normal.”, a declarat Liviu Ungurean, alias Bocciu, pentru Digi Sport

Gică Hagi a spus, înaintea deciziei, că nu ar fi de acord ca meciul să se joace fără spectatori. 

”Fiecare meci de fotbal e făcut pentru suporteri. Eu nu sunt de acord cu închiderea stadioanelor. Nu pot plăti unii pentru alții. Suporterii trebuie să fie acolo. Ei merg la spectacol.

E urât și sinistru. Iei tot farmecul fotbalului”, a spus Hagi la Fotbal Club. 

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, este de părere că suporterii ar trebui să aibă voie cu materiale pirotehnice pe stadion, însă doar pentru spectacol, fără ca situaţia să degenereze. 

"Cred că ați văzut și dumneavoastră că anul acesta suporterii Rapidului se comportă exemplar. Cred că se poate interveni pe acea lege, Legea 4, face parte din spectacolul oferit de galerii.

Atât timp cât nu degenerează, spectacolele pirotehnice pot fi lăsate să facă parte din arsenalul galeriei. Fanii Rapidului au fost exemplari în ultimii ani din toate punctele de vedere. Au fost 9.000 de suporteri de la FCSB, restul rapidiști, și nu au fost incidente”, a declarat Daniel Niculae, pentru Digi Sport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?