Superliga Romaniei Rapid și-a anunțat noul antrenor secund. Experiența de care dă dovadă „mâna dreaptă” a lui Lennon

Data publicării:
Facebook FC Rapid
Facebook FC Rapid

Clubul de fotbal Rapid București a anunțat numele noului antrenor secund, acesta având o experiență vastă ca manager.



Lennon „și-a luat” antrenor secund englez

Iain Brunskill va face parte din noul staff al lui Neil Lennon, urmând să fie antrenorul secund al formației Rapidului, potrivit anunțului făcut de clubul de fotbal.

„În vârstă de 47 de ani, antrenorul englez deține Licența UEFA Pro și are o vastă experiență ca manager, începându-și cariera la Liverpool FC, unde a condus formația U18 timp de 10 ani, între 1998 și 2008, când a preluat echipa secundă a lui Blackburn Rovers (2008 – 2010).

După doi ani, Brunskill a devenit „secundul” formației de seniori a lui Blackburn, în Premier League și Championship, iar în 2013 a fost antrenor principal, pentru un sezon, la Floriana FC, în Malta. Între iunie 2013 și noiembrie 2014, a făcut parte din cadrul Federației Engleze, unde a activat printre altele ca antrenor al naționalei U18.

Au urmat doi ani în fruntea academiei lui Bolton Wanderers (2014-2016), după care a preluat naționalele U20 și U23 ale Iordanului (2016-2018).

A fost consultant în China, timp de șase luni, la Shanghai SIPG, iar apoi a condus timp de un an academia lui Molde, în Norvegia (2019-2020).

Din 2020, a fost antrenorul echipelor U18 și U20 ale Chinei, pe care le-a pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Brunskill a revenit în Anglia, unde a făcut parte din stafful echipelor Blackpool și Queens Park Rangers. În iunie 2023, a revenit la Blackpool, unde a fost „secundul” lui Neil Critchley.”, a fost anunțul clubului alb-vișiniu.

Noul antrenor secund al echipei giuleștene se poate lăuda cu diplome în AFC Professional Diploma MSC Sport & Exercise Psychology, Pre Master Diploma in Leadership Development in Sport și Pre Master Diploma in Business Research Methods. De asemenea, ca jucător, Brunskill a fost junior al lui Liverpool FC (1993-1996) și a mai evoluat pentru Bury, Leek, Hednesford și Runcorn.

Mutarea vine după ce Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului de fotbal, a început un proces complex de restructurare a Rapidului, după eșecul suferit în cadrul play-off-ului SuperLigii, formația alb-vișinie finalizând pe ultimul loc, cu doar o victorie, o remiză și opt înfrângeri.

CITEȘTE ȘI Robert Bădescu, fundașul care a impresionat în Giulești, a semnat până în 2027. „Sunt extrem de fericit”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?