Echipa nationala Rareş Canea, de la Bayern Munchen, a ales să joace pentru naţionala României. Tatăl fotbalistului îi mulţumeşte lui Dumnezeu că acesta poate juca din nou fotbal

Data publicării:
Instagram Rareş Canea
Instagram Rareş Canea

Dumitru Canea, tatăl lui Rareş Canea, fotbalistul de la Bayern Munchen care a ales naţionala României în detrimentul Germaniei, a vorbit despre fiul său şi spune că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că acesta poate juca iarăşi fotbal, după o accidentare foarte gravă. "Îi mulțumim lui Dumnezeu că fiul meu joacă din nou fotbal. Din 2020 și până acum el a trecut prin patru operații, după aceea accidentare gravă de la genunchi. Iar după problemele pe care el le-a avut doar unu la sută dintre cei care au accidentări și operații de acest fel mai pot să își revină și să joace fotbal. La început doctorul care l-a operat pe fiul meu nu ne-a spus treaba asta, dar ulterior ne-a dezvăluit și acest lucru.

Thomas Tuchel chiar s-a mirat când l-a avut la antrenamentele echipei mari ale lui Bayern pe Rareș și a stat ulterior de vorbă cu el. După ce a aflat de la Rareș prin tot ce a trecut nu îi venea să creadă că un astfel de jucător se mai poate antrena așa de bine la un asemenea nivel. Finalul acestui an l-a găsit pe Rareș la antrenamentele echipei mari ale lui Bayern, acolo unde el s-a pregătit cot la cot cu marii jucători ai acestei echipe", a declarat Dumitru Canea pentru Prosport

"A fost dorit de FRF încă de la 15-16 ani"

"Eu sunt convins că lumea îl așteaptă în țară pe Rareș cu mult entuziasm ca să îl vadă jucând pentru România. El a fost dorit de FRF ca să joace pentru România încă de când avea 15-16 ani. Era căpitanul lui Bayern la grupa lui pe atunci, iar Gheorghiță Geolgău s-a deplasat în Germania la vremea aia și a discutat cu noi.

I-am explicat domnului Geolgău clar atunci niște lucruri, iar dânsul a ținut și ulterior legătura cu noi. Și domnul Stoichiță ne-a mai căutat să se intereseze despre sănătatea lui Rareș. A venit aici în Germania și selecționerul naționalei U 20, domnul Curelea.

Însă, noi trebuie să fim foarte atenți cu perioada următoare a lui Rareș, deoarece el trebuie să vină la lot pus la punct din toate punctele de vedere. El este acum apt de joc de șase luni, după acele probleme medicale. Însă, a avut o perioadă extrem de grea și nu îi doresc niciunui părinte și niciunui fotbalist să treacă prin tot ce a trecut Rareș al meu. A trebuit să facă o recuperare spartană, v-am spus că a avut patru operații, plus că nu a lipsit nici de la școală. Ce îi lipsește totuși acum lui Rareș? Îi lipsesc meciurile oficiale. El s-a antrenat cu echipa a doua a lui Bayern, a jucat prin amicale, iar acest sfârșit de an l-a găsit antrenându-se sub comanda lui Tuchel la prima echipă a lui Bayern. Așteptăm după 1 ianuarie 2024 ca să vedem dacă Tuchel îl va chema tot la echipa mare sau se va antrena cu echipa a doua a lui Bayern. 

Vă dați seama că eu și Rareș urmărim meciurile României și ne-am bucurat enorm pentru calificarea băieților lui Edi Iordănescu la turneul final. Ne place foarte mult Radu Drăgușin. E un fundaș central de mare viitor.

El e mai mare ca fiul meu cu doi ani și mi-ar plăcea ca într-o zi amândoi să facă pereche în centrul apărării pentru România. Un cuplu de fier.  Sunt doi fundași înalți și puternici. Abia așteptăm să mergem la meciurile băieților noștri de aici din Germania de la EURO. Eu și Rareș o să încurajăm România din tribune", a mai declarat Canea senior. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel