Fotbal Răspunsul CNA, despre interzicerea alăturării numelui „București” denumirii CSA Steaua

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În urmă cu două săptămâni, a fost depusă o sesizare privind interzicerea alăturării numelui „București” de CSA Steaua, CNA-ul venind, în sfârșit, cu o decizie în acest sens.



Astăzi, 25 aprilie, Consiliul Național al Audiovizualului s-a pronunțat în ceea ce privește solicitarea privind interzicerea alăturării numelui „București” de CSA Steaua. CNA a respins cererea, astfel că nu există nicio problemă în această privință.

CSA Steaua poate fi numită „CSA Steaua București”

„Domnule Grigore,

Consiliul Național al Audiovizualului a primit sesizarea dumneavoastră, care a fost înregistrată cu nr. 3886 / 28.03.2024.

Apreciem că aspectele sesizate în virtutea informării corecte a publicului și solicitarea de „interzicere” a menționării numelui localității București atunci când sunt menționați „în media” sportivi ai CSA Steaua excede atât atribuțiilor de reglementare, cât și celor de control post difuzare asupra conținutului programelor audiovizuale, pe care le poate exercita Consiliul, acestea fiind limitate la cadrul stabilit de Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, competențele CNA se referă la conținutul audiovizual efectiv, difuzat către public de furnizorii de servicii media.

Vă puteți informa cu privire la actele normative care reglementează activitatea instituției, pe site-ul www.cna.ro, la rubrica „Legislație” - Secțiunea „Audiovizual”.

Maria Monica Gubernat
Președinte”, se arată în comunicatul celor de la CNA.

Sesizarea făcută la CNA

„Această sesizare o fac pentru că acest club este subvenționat de Ministerul Apărării Naționale și reprezintă Armata Română, nicidecum o localitate a țării! Prin urmare, acest club nu este doar al Bucureștiului, ci al întregii Românii.

De altfel, tocmai de aceea, încă de la înființare și până azi, Ministerul Apărării Naționale, proprietarul clubului, nu a folosit vreodată numele de 'București' la denumirea oficială a acestuia”, se arăta, printre altele, în sesizarea semnată GGF, potrivit digisport.ro

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel