Echipa nationala Raul Andrei Perţea, de la Real Madrid, va juca pentru naţionala Spaniei. "A fost chiar dezamăgit"

Data actualizării: | Data publicării:
Captură Instagram groupdoze
Captură Instagram groupdoze

Raul Andrei Perţea este unul dintre cei mai promiţători jucători din Academia lui Real Madrid. Puştiul român a fost convocat de FRF pentru a juca în naţionalele de juniori ale României, dar acesta a refuzat şi a ales să evolueze pentru Spania. Criticat pentru decizie, Raul Perţea este apărat de părinţii săi, care au explicat de ce jucătorul lui Real Madrid a preferat să joace pentru "Furia Roja". 

”Am văzut că mulți își dau cu părerea și aruncă acum cu vorbe murdare într-un copil de 14 ani care nu are nicio vină. Raul a fost singurul din familie care și-a dorit să joace pentru România!

A fost convocat, a și jucat pentru România, dar au fost niște situații de neacceptat pentru club, niște condiții nefavorabile pentru care Real Madrid nu avea cum să-și dea acordul: de exemplu, o escală de 15 ore pentru Raul într-un aeroport.

El a fost chiar dezamăgit atunci când clubul nu l-a lăsat să vină în România, dar tot dezamăgit a fost și când nu a primit convocarea la naționala Under 16 care a jucat toamna trecută chiar aici, cu Spania (n.r. - dubla amicală din octombrie 2023, 3-0 și 1-0 pentru iberici). Pentru că Raul (n.r. - Under 15 în actualul sezon) joacă la categoria superioară de vârstă, Under 16, și la Real Madrid, și la reprezentativa regiunii, unde sunt calificați în semifinalele campionatului.

În plus, noi, ca părinți, trebuia să ne descurcăm singuri când mergeam pentru Raul la naționala României. Sigur că nu este o problemă atât de mare, pentru copii facem orice, însă federația din Spania asigură mereu cheltuielile pentru părinți, vorbim de transport, hotel etc. Poate se vor schimba și la noi lucrurile...

Ca să fim bine înțeleși, Raul nu a renunțat la naționala României, acesta este adevărul, luăm convocarea la naționala Spaniei ca pe o experiență nouă, din care va avea cu siguranță multe de învățat”, au explicat părinții lui Raul Andrei Perțea pentru Sport.ro.

Perţea nu e primul care refuză România. Daniel Boloca a fost convocat, dar a spus că nu mai vine 

Cazul lui Raul Perţea nu e singular. În campania de calificare la EURO 2024, Edi Iordănescu l-a convocat la lot pe Daniel Boloca, mijlocaşul lui Sassuolo, însă după meciuri acesta a anunţat că nu va mai juca pentru România, pentru că nu se simte bine la lot. În plus, acesta a spus că şi-ar dori să reprezinte Italia, mai degrabă. 

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a explicat care sunt motivele pentru care fotbalişti precum Daniel Boloca refuză naţionala României. 

"Este o alegere personală, este un lucru care nu este influenţat de noi. Chiar dacă noi am încercat să îl atragem către naţionala României. 

Noi îi atragem pe tinerii din diaspora. Am avut la un meci acum două-trei săptămâni prezenţi în teren, la grupa lui Nicolae Grigore, nouă jucători din diaspora. Titulari. Noi facem tot ce putem de la vârste fragede să îi descoperim, şi când au dreptul să joace la echipa naţională, la U15, îi atragem către zona noastră. 

Alegerile lor ulterioare depind mult şi de mediul în care trăiesc. Dacă mă nasc într-un loc şi am colegi, prieteni, de altă naţionalitate, încep să fiu asimilat de către ei. Noi la lot îi chemăm câte o săptămână, de cinci ori pe an. În restul timpului, să ne gândim că ei au alte obiceiuri, altă cultură, altă limbă, alte medii în care trăiesc. 

E greu, pentru că trebuie să îi înţelegem. Sunt români, dar mai români sunt părinţii lor decât ei. Părinţii lor au simţit ce înseamnă o copilărie şi o educaţie în România. Ei nu!", a declarat Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, pentru DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel