Fotbal Raul Rusescu, sincer cu privire la Ianis Hagi. "Avem aşteptări foarte mari de la el. Nu poţi să spui că a reuşit"

Data publicării:
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)

Raul Rusescu a făcut o serie de declarații privind implicarea lui Gică Hagi în apărarea fiului său, Ianis, sugerând că greutatea numelui „Hagi” determină așteptări prea mari din partea românilor. 



„Eu îl iubesc pe Gică Hagi”

Întrebat dacă îi dăunează într-un fel lui Ianis, declarațiile lui Gică Hagi, Raul Rusescu a ezitat să se pronunțe clar: „Cred că, în primul rând, Gică Hagi - eu îl iubesc - și cred că ar trebui...numărul 10 ar fi trebuit retras din momentul în care el s-a retras, pentru că toți cei care au venit după... [nu s-au ridicat la nivelul lui]; vorbim de regele României și punct. Există unul singur și punct - Gheorghe Hagi. În schimb, când vine vorba de Ianis, e normal să aibă momente în care să nu este obiectiv și este un lucru normal și este de înțeles. [Gică Hagi] nu a spus lucruri eronate.”

De asemenea, el a comentat și despre rolul pe care Ianis Hagi l-a avut în meciurile naționalei României: „În același timp, într-adevăr, Ianis are experiență, este de ceva timp afară, a fost tot timpul în circuitul echipei naționale, într-adevăr a avut o accidentare care l-a ținut pe tușă o perioadă îndelungată. El este într-o perioadă bună, în toamnă a avut... o toamnă bună...numai că, în mod normal, când te numești Hagi, toată lumea și inclusiv noi, românii, avem foarte mari așteptări de la Ianis.”

„Ianis Hagi nu a reușit”

Ca răspuns la întrebarea legată de succesul atins sau nu în carieră de către Ianis, fostul fotbalist a afirmat că: „nu poți să spui că a reușit - poți să spui de un jucător că a reușit în momentul în care este titular incontestabil - așa cum a spus-o și Gheorghe Hagi că se aștepta să fie... eu zic că nu a reușit (despre Ianis)”.

Mai mult decât atât, el s-a pronunțat și în privința rolului determinant al lui Ianis Hagi, ca parte a echipei naționale a României: „ [Ianis] a marcat un gol important, în momentul când aveam nevoie de el. A fost bine, venind după o perioadă lungă de timp - trebuie să luăm în calcul perioada de accidentare și de recuperare, pentru că nu este ușor.”

Rusescu nu este avocatul nimănui

„Nu sunt avocatul lui Ianis, nu sunt avocatul nimănui. Mi-aș dori doar să nu ajungem în situația în care cine țipă mai tare, sau cine strigă mai tare să fie convocat. Sunt sigur că nu se va întâmpla asta, pentru că este decizia selecționerului și este răspunderea lui. Îmi doresc ca el să fie singurul răspunzător pentru lotul pe care îl va face și pentru echipa pe care ne-o va arăta la primul meci. Îmi doresc o echipă națională care să crească de acum și până la Euro.”, a mai declarat Rusescu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?