Echipa nationala Răzvan Burleanu, rol major în calificarea României la EURO 2024. Adrian Porumboiu spune că "a spart orice ştachetă. Are un cuvânt de spus, îl spune şi se vede"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Adrian Porumboiu, fost mare arbitru internaţional şi fost patron la FC Vaslui, spune că o bună parte din calificarea la EURO 2024 i se datorează lui Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. 



"Nu m-a surprins (n.r. calificarea de pe primul loc al calificărilor, fără înfrângere). Eu am afirmat de mult treaba asta, că vom merge la EURO. De când l-a pus pe Iordănescu, eu am fost ferm convins că ne calificăm. Eu îl cunosc foarte bine pe Edi, am lucrat de două ori cu el. Au fost nişte meciuri atunci, cu Inter Milano şi cu Fenerbahce. În avion chiar îmi spunea cum joacă echipa adversă, cum vom juca noi. Nu a greşit cu nimic. Am făcut 2-2 la Milano, cu Inter, şi 1-1 la Fenerbahce. El ştia absolut tot despre echipa adversă, mi-a făcut o impresie extraordinar de bună. Singurul lucru pe care i l-am reproşat tot timpul a fost că nu stătea mai mult la o echipă. Şi acum sper şi sunt ferm convins că nu va pleca repede de la naţională", a declarat Adrian Porumboiu. 

Rol major jucat de Răzvan Burleanu în calificarea naţionalei 

"Pentru fotbalul românesc, calificarea poate însemna multe lucruri pozitive. Şi am repetat treaba asta în legătură cu Burleanu. L-am înjurat pe Burleanu, dar trebuie să fiu obiectiv şi să spun că omul ăsta a spart orice ştachetă, dacă ne referim la cei care puteau sau au ajuns vreodată în comisiile UEFA sau FIFA. La FIFA, România în întreaga ei istorie fotbalistică nu a avut niciun membru în comitetul executiv. El a reuşit să fie acolo. 

În al doilea rând, e o persoană importantă la UEFA. E dătător de speranţă pentru fotbalul românesc, că nu ne mai hăcuiesc alţii prin arbitraje. S-a simţit asta. E un om care are un cuvânt de spus, îl spune şi se întâmplă lucruri. Nu spun că ne avantajează cine ştie cine, dar nu ne mai pişcă. La fotbal nu trebuie să te ajute arbitrul pe faţă, important e să nu te dezavantajeze. Au fost momente decisive, când arbitrii puteau să dea 11 m clar împotriva noastră, şi nu s-a dat. S-a trecut fără prea multe comentarii peste. Trebuie să apreciem treaba asta. Bravo lui, nu am ce să îi spun altceva!", a mai spus Porumboiu, la Un podcast la alt nivel

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel