Fotbal international Răzvan Lucescu a spus cum a reuşit PAOK să o elimine pe Zagreb. "Nimeni nu ne dădea nicio şansă. Există riscul să vină suporterii peste tine"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, merge în sferturile de finală ale Conference League, după 5-3 la general cu Dinamo Zagreb. Elevii lui Lucescu jr. au pierdut primul meci, din Croaţia, scor 2-0, dar acasă au făcut o adevărată demonstraţie de forţă, câştigând cu 5-1. 



"Vine în urma unui an magic pentru noi. Intrarea în grupele Conference League nu a fost simplă. Am plecat dintr-o situaţie de criză în vară, fără să fi fost pregătiţi foarte bine, cu un lot foarte subţire, în transformare. Nimeni nu ne dădea absolut nicio şansă, nici în campionat, nici în Europa. Eu am spus, fiind în ultimul an de contract, că nu trebuie să mă intereseze nimic, să fiu pozitiv, să transmit jucătorilor acest pozitivism, şi să încercăm să ajungem în grupe. Era esenţial, din punct de vedere financiar, pentru club. 

Uite că am reuşit să terminăm grupa pe primul loc, am câştigat de două ori contra lui Eintracht, şi surprinzător am ajuns să ne luptăm şi pentru campionat. Am fost foarte multe etape pe primul loc, am pierdut în ultima etapă poziţia de lider şi suntem în spatele lui AEK la 2 puncte, dar totul se joacă. E un an fantastic, pot spune asta. 

Spre deosebire de celelalte echipe, AEK, Panathinaikos, suntem în sferturile de finală ale Conference League, o competiţie care solicită foarte mult. Arată că, neavând un grup foarte mare de jucători, avem o determinare foarte mare şi că noi toţi muncim foarte bine. Asta e satisfacţia cea mai mare", a declarat Răzvan Lucescu la "Templul Sportului". 

Mesajul lui Răzvan Lucescu pentru jucătorii săi la pauza meciului 

După prima repriză, PAOK Salonic conducea cu 3-0 şi domina total jocul. După pauză, însă, lucrurile se puteau schimba drastic. Dinamo Zagreb a marcat şi a egalat situaţia la general, după care a ratat două mari ocazii. Răzvan Lucescu îi avertizase deja pe jucătorii săi că astfel de lucruri se pot întâmpla. 

"Discuţia la pauză. Am punctat că cei de la Dinamo Zagreb erau într-un moment de criză psihologică, să spunem. În ultimele minute ale primei reprize am controlat total, ei făceau multe greşeli, şi foarte uşoare. Îşi pierduseră toată încrederea. Ideea noastră a fost ca nu cumva să facem un pas în spate, să nu pierdem controlul, să nu le dăm posibilitatea să reintre în joc, pentru că au experienţă şi calitate. Ar fi putut cu o simplă situaţie să redeschidă jocul. Exact asta s-a întâmplat. Au marcat repede, tot la o greşeală a noastră. Ne-am grăbit, probabil şi pe noi era o presiune mare. Am primit acel gol, dar am reacţionat foarte bine. E adevărat că 5-1 e 5-1. Am avut multe ocazii, patru ocazii la 0-0. La 3-1 am avut alte ocazii în afară de cele două goluri. Rezultatul putea fi mult mai mare. La 3-1, Dinamo Zagreb a avut 2 ocazii imense şi putea să schimbe soarta jocului. E nevoie şi de şansă în fotbal. Şansa ţi-o creezi cumva tu însuţi. Noi, la Zagreb, am dominat total, şi am spus-o după joc şi jucătorilor. La Zagreb a fost un meci între PAOK şi PAOK, din care a ieşit în avantaj Dinamo Zagreb. Noi ne-am dus acolo, am stat în jumătatea lor, am dominat, am presat, dar am făcut şi mari greşeli. Ei au avut meritul de a sta în strategia pe care au fixat-o, au avut răbdare, au aşteptat să greşim noi. Asta s-a întâmplat şi aşa au câştigat", a mai declarat antrenorul român. 

PAOK Salonic, perioadă grea, plină de deplasări. "Este riscul să vină suporterii peste tine"

Pentru echipa lui Răzvan Lucescu, victoria zdrobitoare în faţa lui Dinamo Zagreb a venit după o perioadă extrem de agitată. Au pierdut în deplasare la Zagreb, au pierdut în faţa rivalei locale, Aris Salonic, însă Răzvan Lucescu a reuşit să îi capaciteze pe elevii săi. 

"A fost un an lung. Într-un an, se întâmplă foarte multe. Orice echipă are perioade mai bune, perioade mai puţin bune. Important este cum reuşesc să gestioneze. Capacitatea de a gestiona momentele negative e foarte importantă, dar e ceva firesc. Eu, staff-ul, avem misiunea de a transmite o normalitate într-o astfel de situaţie, cu argumente. Le-am reamintit de unde am plecat, ce am reuşit, cum am jucat în tot acest sezon, le-am explicat că nu e uman ce s-a întâmplat. În 10 zile am jucat 4 derby-uri. Cu AEK în campionat, cu Panathinaikos în cupă, apoi cu Panathinaikos şi cu Olympiakos în campionat. Deci duminică - miercuri, duminică - miercuri, au fost 4 derby-uri. Am punctat şi ideea că nu este just. Când ne-am calificat la Frankfurt, am sărbătorit că în luna februarie vom avea 2 săptămâni libere. Aici, în Grecia, s-a gestionat situaţia în aşa fel încât să ne bage alte 2 derby-uri. E o nebunie. Grecia trăieşte emoţional incredibil. La fiecare situaţie negativă, este riscul să vină suporterii peste tine, războaiele mediatice sunt incredibile, criticile sunt feroce. E adevărat că atunci când câştigi eşti transformat imediat în Dumnezeu, dar dacă ai un rezultat negativ, eşti catalogat drept terminat, învechit, prost, fie că e vorba de antrenor sau de jucători. Dezechilibrul ăsta emoţional te face să îţi pierzi concentrarea, liniştea", a mai spus Lucescu jr. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel