UEFA Conference League Răzvan Lucescu îşi mobilizează elevii pentru meciul retur din sferturile Conference League. PAOK este în dezavantaj după prima manşă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a pierdut la limită meciul tur al sferturilor de finală din Conference League, contra celor de la Club Brugge. Acum, antrenorul român le cere elevilor săi să facă tot posibilul pentru a se califica în semifinale în faţa propriilor fani. 



”Belgienii au fost împinși de publicul lor în primul meci. După cum am spus, am încercat să luptăm. Nu ne-am lăsat bătuți. Am răspuns. Ar fi putut fi un alt rezultat. Am fi putut egala la finalul meciului.

Pentru unii va fi un meci al vieții. Ne va oferi șansa de a juca în semifinalele unei competiții europene. Nu este cel mai important meci. Au fost altele mai importante. Nimeni nu ne dădea șanse de a ajunge în acest punct. Cu siguranță, nivelul de calitate și de experiență este diferit.

Trebuie să fim 100% pregătiți. Va fi o experiență bună pentru noi acest joc în Europa. Vrem să ne calificăm pentru prima dată în semifinalele competiției europene, acesta este obiectivul nostru să ajungem acolo”, a declarat Lucescu, conform publicației Metrosport.

Dacă PAOK va trece de Brugge, atunci va juca cu echipa care va câştiga dubla dintre Fiorentina şi Viktoria Plzen. În tur, scorul a fost 0-0. 

An dificil pentru PAOK Salonic, care e lider în Grecia 

Răzvan Lucescu a spus, după calificarea în sferturiile competiţiei, în faţa celor de la Dinamo Zagreb, că jucătorii săi au avut un an foarte dificil. 

"A fost un an lung. Într-un an, se întâmplă foarte multe. Orice echipă are perioade mai bune, perioade mai puţin bune. Important este cum reuşesc să gestioneze. Capacitatea de a gestiona momentele negative e foarte importantă, dar e ceva firesc. Eu, staff-ul, avem misiunea de a transmite o normalitate într-o astfel de situaţie, cu argumente. Le-am reamintit de unde am plecat, ce am reuşit, cum am jucat în tot acest sezon, le-am explicat că nu e uman ce s-a întâmplat. În 10 zile am jucat 4 derby-uri. Cu AEK în campionat, cu Panathinaikos în cupă, apoi cu Panathinaikos şi cu Olympiakos în campionat. Deci duminică - miercuri, duminică - miercuri, au fost 4 derby-uri. Am punctat şi ideea că nu este just. Când ne-am calificat la Frankfurt, am sărbătorit că în luna februarie vom avea 2 săptămâni libere. Aici, în Grecia, s-a gestionat situaţia în aşa fel încât să ne bage alte 2 derby-uri. E o nebunie. Grecia trăieşte emoţional incredibil. La fiecare situaţie negativă, este riscul să vină suporterii peste tine, războaiele mediatice sunt incredibile, criticile sunt feroce. E adevărat că atunci când câştigi eşti transformat imediat în Dumnezeu, dar dacă ai un rezultat negativ, eşti catalogat drept terminat, învechit, prost, fie că e vorba de antrenor sau de jucători. Dezechilibrul ăsta emoţional te face să îţi pierzi concentrarea, liniştea", a mai spus Lucescu jr. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Conference League





DC Media Group Audience
pixel