Echipa nationala Răzvan Lucescu semnalează caracteristicile jucătorului român, înainte de EURO 2024: „Nu are forță mentală să se bată”

Data publicării:
Instagram @_razvan.lucescu_
Instagram @_razvan.lucescu_

Proaspăt campion cu formația PAOK Salonic, antrenorul român a făcut analiza echipei naționale, dar a vorbit și despre pericolul unei adversare a selecționatei țării noastre.



Echipa națională a României va evolua în două meciuri amicale înainte de a pleca în Germania. Jucătorii convocați de către Edi Iordănescu vor juca împotriva echipei Bulgariei, mâine, 4 iunie, de la ora 21:30, pe stadionul „Steaua” și vineri, 7 iunie, de la ora 21:00, când vor înfrunta selecționata Liechtensteinului, pe același stadion.

Lucescu: „Jucătorul român suferă atunci când dă de greutăți”

În calitate de fost selecționer al echipei naționale și actual tehnician al formației elene PAOK Salonic, Răzvan Lucescu a explicat care este tipologia jucătorului român, dar și circumstanțele în care echipa condusă de Edi Iordănescu s-a calificat la EURO 2024.

„Jucătorul român suferă atunci când dă de greutăți. Nu are forță mentală să se bată, să se ia la trântă cu acele greutăți și cedează ușor. Am avut și șansă calificandu-ne, dar am avut și o unitate de grup, pentru că am terminat pe locul 1, neînvinși, chiar dacă a fost și o conjuctură favorabilă, întâlnind echipe cu probleme, cu dificultăți.

Am întâlnit o echipă a Elveției care n-a știut să mențină un echilibru. Ce spuneam mai devreme: ai nevoie și de o anumită conjunctură. Această calificare e extraordinară și de pe prima poziție.

Poate da acestui grup experiență, că atunci când ești acolo unit dai totul și te lupți, poți face ca toate lucrurile să meargă în favoartea ta, conjuctura să vina către tine”, a declarat Răzvan Lucescu, potrivit orangesport.ro.

Ucraina va juca bine la EURO, în contextul unui „război infect”

Totuși, Lucescu a ținut să atragă atenția asupra selecționatei Ucrainei, despre care a spus că este o echipă foarte bună, ai cărei jucători evoluează în campionate puternice și care vor avea o motivație în plus, cauzată de situația în care se află țara lor.

„O grupă care părea mai ușoară la început, la prima vedere la tragerea la sorți. După a intrat în această grupa și Ucraina, iar dificultatea a crescut foarte tare, pentru că și Ucraina e o națională cu jucători foarte buni, care evoluează în campionate puternice.

Cu siguranță vor avea și o motivație uriașă ținând cont de ce se întâmplă în Ucraina cu acest infect război”, a mai spus antrenorul român.

Programul României la EURO 2024, Grupa E

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?