Liga Campionilor Răzvan Lucescu și-a ales favorita, în finala Champions League: „Va inspira foarte multă lume”

Data publicării:
Instagram @_razvan.lucescu_
Instagram @_razvan.lucescu_

Antrenorul în vârstă de 55 de ani a dezvăluit care este formația pe care o va susține în finala Ligii Campionilor de sâmbătă seară, dintre Borussia Dortmund și Real Madrid.



Borussia Dortmund și Real Madrid se înfruntă, sâmbătă seară, în finala Ligii Campionilor la fotbal, la Londra, pe legendarul Stadion Wembley, de la ora 22:00.

Răzvan Lucescu: „Simpatizez mai mult pe Real Madrid în acest joc”

Antrenorul român a mărturisit că șirul de calități pe care le are echipa madrilenă îl determină să o simpatizeze mai mult, dar un triumf al celor de la Borussia Dortmund ar reprezenta o inspirație pentru multe persoane.

„O finală spectaculoasă, măcar prin intensitatea emoţiilor pe care această finală o va oferi. O echipă care e favorită, Real Madrid, o echipă care pleacă outsider, Borussia, dar întotdeauna în astfel de finale se pot produce surprize interesante.

Simpatizez mai mult pe Real Madrid în acest joc datorită talentelor, spectacolului, modului de a-și duce acţiunile ofensive, dar aș prefera să câștige Borussia Dortmund.

De ce prefer asta? Pentru ca fiind o echipă mică, un succes al lui Dortmund va inspira foarte multă lume”, a declarat Răzvan Lucescu, potrivit orangesport.ro

Real Madrid, cifre spectaculoase

Real Madrid deține recordul de trofee în competiție (inclusiv Cupa Campionilor Europeni), respectiv 14, câștigând ultimele opt finale pe care le-a jucat. Madrilenii nu au mai pierdut o finală în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent din 1981.

Borussia are trofeul în palmares, după victoria din 1997, la Munchen, contra lui Juventus (3-1). Echipa din Dortmund a mai jucat o finală, în 2013, chiar pe Wembley, fiind învinsă de altă echipă germană, Bayern Munchen, cu 2-1.

În acest sezon, Borussia a câștigat Grupa F, cu trei victorii, două egaluri și un eșec, în optimi a eliminat-o pe PSV Einhoven (3-1 la general), în sferturi a trecut de Atletico Madrid (5-4), iar în semifinale a învins-o pe Paris Saint-Germain (2-0).

Real a câștigat Grupa C, cu victorii pe linie, în optimi a trecut de RB Leipzig (2-1 l general), în sferturi a eliminat-o pe Manchester City, deținătoarea trofeului (4-4, 4-3 la loviturile de departajare), iar în semifinale a dispus de Bayern Munchen (4-3), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?