Superliga Romaniei Reacția lui Romario Benzar, după accidentarea din partida FC Botoșani – Dinamo: „Găman venise acolo să dea doar galben!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbalistul român a oferit primele declarații, după accidentarea la cap pe care a suferit-o în meciul dintre FC Botoșani și Dinamo București, partidă desfășurată marți, 23 aprilie, scor 2-1, în favoarea botoșănenilor.



„Am simțit cum mi s-au înfipt în cap crampoanele lui Abdallah!”

Romario Benzar a povestit în mod explicit cum s-a întâmplat ca Abdallah să îl lovească dur în zona capului, subliniind că a simțit impactul crampoanelor adversarului său, ce i-a produs o gaură considerabilă. De asemenea, el a mai dezvăluit că centralul partidei voia să îi acorde dinamovistului doar un cartonaș galben, inițial, ca mai apoi să își dea seama de gravitatea impactului, acordându-i cartonașul roșu jucătorului „câinilor”.

Medicii de pe ambulanță au intervenit urgent pe teren, la momentul incidentului, imobilizându-i gâtul cu un guler special. Românul a fost imediat transportat la spital, fiind acum în afara oricărui pericol. 

„Acum sunt bine. A fost vorba de o tăietură de cinci centimetri pe cap și o gaură destul de adâncă. Aia era, de fapt, problema. Dar am trecut prin niște investigații și totul e în regulă. Mi-au făcut anestezie și m-au cusut. Am plecat apoi acasă. M-am mai întors miercuri dimineața doar să-mi schimbe bandajul.

A fost o minge în aer, am sărit la duel și am simțit imediat cum mi s-au înfipt în cap crampoanele lui Abdallah. Și imediat o durere foarte, foarte mare! M-am speriat îngrozitor. Găman venise acolo să dea doar galben, dar când a văzut sângele, s-a sucit -  așa mi-au zis colegii. Le spunea că nu a fost un contact de roșu... A schimbat doar când a remarcat consecințele atacului.”, a spus Benzar, potrivit sportpesurse.

Ar vrea să intre pe teren, dar are nevoie de o pauză 

Benzar a spus că și-ar dori să revină încă din meciul următor pe teren, dar nu este indicat acest lucru. El a spus că după o perioadă de 10 zile, se va realiza o nouă evaluare, luându-se, atunci, decizia finală:

„Pauză minimum 10 zile și apoi o nouă evaluare. Dacă ar fi după mine, aș intra direct la următorul meci, dar nu se poate. E prea riscant. Sper să mai prind ultimele partide, să-mi ajut echipa să se salveze de la retrogradare.”, a spus sportivul.

De asemenea, el a mai povestit cum a trăit fericirea golului coechipierilor săi, chiar de pe patul de spital: „Eram la spital și am auzit dintr-odată niște strigături pe hol. Bucurie! Am întrebat ce s-a întâmplat. Și mi-au zis asistentele că a marcat Botoșaniul. Am uitat de durere, de tot, îmi venea să sar din pat de fericire...”

Bogdan Andone, fundamentul revenirii moldovenilor

Fotbalistul a mai spus că actualul antrenor, Bogdan Andone, a știut să realizeze o serie de schimbări la echipa care se luptă pentru salvarea de la retrogradare. Conform acestuia, tehnicianul botoșănenilor a găsit modalitatea prin care să readucă formația la un nivel optim:

„Rețeta a venit de la Bogdan Andone. A știut să schimbe vestiarul. Și s-a ocupat de o campanie de transferuri foarte bună. Erau înainte câțiva străini care, să mă ierte Dumnezeu... n-aveau loc nici la echipa din satul meu, la liga a cincea.”, a mai afirmat Benzar.

Mesaje multe, chiar de la Luca Mihai

Românul a mai spus că a primit extrem de multe mesaje din partea apropiaților, dar și din direcția unui jucător român, în persoana lui Luca Mihai, fotbalistul celor de la Poli Iași, de asemenea accidentat în meciul contra Dinamo București:

„Cel mai tare m-a impresionat mesajul de la Luca Mihai. M-a încurajat, mi-a transmis încredere. A fost emoționant, pentru că nu ne cunoșteam personal. N-am interacționat niciodată în afara meciurilor. Dar probabil a simțit nevoia să-mi dea un mesaj după ce a pățit și el tot cu Dinamo. Mai grav! Îi mulțumesc foarte mult și-i doresc sănătate!”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel