Fotbal international Real Madrid, Liverpool, Barcelona şi Bayern Munchen au aflat cât trebuie să plătească, dacă îl vor pe Xabi Alonso

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Xabi Alonso, antrenorul lui Bayer Leverkusen, este dorit de mai multe cluburi importante din Europa. Bayern Munchen şi Liverpool, două dintre echipele la care Alonso a şi jucat, par a fi favorite pentru obţinerea semnăturii sale, mai ales că ambele vor rămâne fără antrenori în vară. 



Nu va fi însă, uşor, pentru că oficialii lui Bayer Leverkusen au anunţat că se aşteaptă la o sumă importantă pentru a-l lăsa pe antrenorul spaniol să plece, mai ales după rezultatele obţinute în acest sezon. Leverkusen este lider în Bundesliga, fiind singura echipă neînvinsă. 

Bayern Munchen a anunţat recent că se va despărţi în această vară de Thomas Tuchel, în timp ce Jurgen Klopp a anunţat că va pleca de la Liverpool la finalul sezonului, după nouă ani petrecuţi pe Anfield. 

Alonso are contract cu liderul Bundesligii până în vara anului 2026 şi nu are nicio clauză de reziliere, însă are o promisiune verbală că va putea pleca la un club încă din această vară, dacă va dori să facă acest pas. Cluburile care îl vor pe Xabi Alonso, însă, vor trebui să scoată din conturi o sumă cuprinsă între 15 şi 25 de milioane de euro. 

În vara anului 2025, Xabi Alonso ar putea pleca de la Bayer Leverkusen pentru o sumă fixă, de 15 milioane de euro, pentru că are această clauză trecută în contract, scrie Agerpres.  

Leverkusen, lider neînvins în Bundesliga 

Bayer Leverkusen a jucat 33 de meciuri în toate competiţiile în acest sezon şi nu a pierdut niciunul. În Bundesliga sunt în fotoliul de lider, la opt puncte faţă de Bayern Munchen, şi au speranţe mari că vor câştiga primul titlu din istoria clubului. 

Bayern Munchen nu este străină, însă, de plata unor sume mari pentru un antrenor. În 2021, bavarezii au plătit 25 de milioane de euro celor de la RB Leipzig pentru a-l aduce pe Julian Nagelsmann, actualul selecţioner al Germaniei. 

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, l-a lăudat pe fostul său elev, Xabi Alonso. 

"Dacă mă întrebați despre Xabi Alonso va pot spune doar atât: ’WOW’. Sunt invincibili! E singura echipa fără înfrângere în toate competițiile, iar principalul lor rival este Bayern Munchen”, a spus spaniolul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel