Jocurile Olimpice Kylian Mbappé, interzis să participe la Jocurile Olimpice de la Paris? Mesajul transmis de Real Madrid

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul spaniol de fotbal, Real Madrid, a transmis o scrisoare Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) pentru a o avertiza că niciunul dintre jucătorii echipei nu va putea să participe la Jocurile Olimpice desfășurate în această vară, informează L'Equipe.



Fără Mbappe la Jocurile Olimpice de la Paris

Decizia spaniolilor este valabilă pentru întregul lot de jucători, nu doar pentru fotbaliștii de naționalitate franceză, adaugă ziarul sportiv din Hexagon. De asemenea, se subliniază că, în aceste condiții, visul jucătorului francez Kylian Mbappe, de a participa la competiția olimpică, pare că nu se va împlini. Acesta urmează să fie prezentat în mod oficial madrilenilor ca parte a echipei în luna iunie.

În privința acestui subiect s-a pronunțat și superstarul francez, toamna trecută, care părea că este liniștit: „Nu eu decid, ci angajatorul meu, el va avea ultimul cuvânt. Dacă angajatorul meu nu va vrea să particip, nu o voi face”, a precizat Mbappe, căpitanul Les Bleus, în cadrul unei conferințe de presă a selecționatei Franței.

„Voi merge cu mare plăcere la Jocurile Olimpice”

De asemenea, el a mai dezbătut această temă și la începutul anului, amintind că ar participa cu drag la Jocurile Olimpice, desfășurate în țara sa natală: „Am ajuns într-o etapă a vieții mele în care nu mai vreau să forțez lucrurile. Dacă voi fi lăsat să fac asta, voi merge cu mare plăcere la Jocurile Olimpice, dar dacă nu se poate, voi înțelege”, declara starul francez, în vârstă de 25 de ani, pentru revista GQ.

Kylian Mbappe, aflat la final de contract cu Paris Saint-Germain, urmează să participe la EURO 2024 din Germania, între 14 iunie și 14 iulie, înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Paris, pe 26 iulie, competiție la care fiecare echipă participantă poate alinia doar trei jucători cu vârsta mai mare de 23 de ani.

În lotul echipei madrilene se mai află alți trei fotbaliști francezi, Ferland Mendy, Eduardo Camavinga și Aurelien Tchouameni.

În urmă cu câteva zile, cotidianul Le Parisien anunța că antrenorul selecționatei olimpice a Franței, fostul atacant Thierry Henry, ar dori ca Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Oilvier Giroud (AC Milan) și Kylian Mbappe să fie cei trei jucători de peste 23 de ani din lotul echipei sale pentru JO 2024, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel